Evenimentul Zilei > Actualitate > RAINEWS: Când Diego l-a întâlnit pe Papa Francisc și a spus: „Adevăratul campion este el”
RAINEWS: Când Diego l-a întâlnit pe Papa Francisc și a spus: „Adevăratul campion este el”

RAINEWS: Când Diego l-a întâlnit pe Papa Francisc și a spus: „Adevăratul campion este el”

În afara scrisorii trimise rudelor şi pomenirea lui în rugăciune, Papa Francisc, care este de origine argentiniană, i-a dedicat lui Diego Armando Maradona o postare pe contul său de Instagram.

Pe contul franciscus, la secțiunea povești, apare o fotografie a întâlnirii lor de la Vatican în urmă cu câțiva ani. În fotografie apar amândoi zâmbind, fotbalistul argentinian fiind vizibil entuziasmat, iar în colţul imaginii se poate vedea stema Pontificatului și sigla Vatican News. Povestea este însoțită de hashtagul #RIPMaradona.

Imaginea a fost extrapolată din video-ul pe care Vatican News l-a lansat miercuri după-amiază, după vestea morții fotbalistului argentinian și amintește de ziua de 1 septembrie 2014, când, în aula Paul al VI-lea a Vaticanului, Papa Francisc le- mulțumit campionilor de fotbal care s-au alăturat meciului interconfesional pentru pace care avea să aibă loc seara, la Stadionul Olimpic din Roma.

O întrecere în numele solidarității, organizată de „Scholas occurrentes”, asociația promovată de pontif și de asociația lui Javier Zanetti, un alt campion argentinian important, „Fondazione P.u.p.i Onlus”. Video-ul propune îmbrățișarea emoționată dintre cei doi argentinieni atât de iubiţi de întreaga lume și momentul în care Maradona îi dăruieşte Suveranului Pontif un tricou pe care scrie „Francisco”, cu dedicația:

„Papei Francisc, cu toată afecțiunea mea și multă pace pentru întreaga lume”. În acea zi, Maradona a declarat că între cei doi, „adevăratul campion” era Pontiful și a mărturisit că s-a distanțat de Biserică, dar că faţă de Papa Francisc a simțit o apropiere profundă datorată atenției pe care acesta o acordă săracilor. „Ce mi-a spus Papa? Că mă aștepta”.