Evenimentul Zilei > Politica > Rafila, mesaj tranşant după ce a votat: Nu este timp de demagogie și festivism
Rafila, mesaj tranşant după ce a votat: Nu este timp de demagogie și festivism

Rafila, mesaj tranşant după ce a votat: Nu este timp de demagogie și festivism

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Romania, Alexandru Rafila, a votat, astăzi, la o școală din Capitală.
După vot, Alexandru Rafila a declarat: Cel mai important e ca oamenii să voteze pentru profesionalism, responsabilitate şi modestie. Nu e timp de festivism. Nu vom reuşi să ne întoarcem la viaţa economică decât cu profesionişti, şi nu cu demagoie şi festivism. Trebuie să ne întoarcem la profesionişti.
Şi continuă. Am venit cu gândul că trebuie să participăm la vot. Procedura este sigură Asta este cel mai important în acest moment. Să scoatem ţara din criza economică, a mai sspus Rafila.

Rafila, despre campania neobişnuită ca urmare a pandemiei de coronavirus

Nu am experienţa unei campanii. Interacţiunea cu alegătorii a lipsit. Ea trebuie să stea la baza deciziilor atunci când le luăm. Acest lucru, din păcate, nu s-a putut întampla. Votul a fost exact la fel chiar dacă acum am votat din postura de candidat. Optiunea de stânga e clara, a concluzionat doctorul Rafila.

Cu privire la evoluţia pandemiei de coronavirus, Alexandru Rafila a declarat:

Trebuie să ne aşteptam la o evoluţie a pandemiei aşa cum a fost ea pregatită, gestionată până în acest moment. Dacă a fost gestionată bine, sărbătorile vor decurge bine. Vom vedea. Nu vreau să fac comentarii care să fie interpretate înt-un fel sau altul. Avem foarte multe cazuri zilnice, secţiile aglomerate la ATI, aproximativ 200 de decese pe zi, a subliniat Rafila.

Despre un posibil lockdown în preajma sărbatorilor de iarnă

Lockdown sau alte măsuri mai dure vor fi condiţionate de modul în care a fost gestionată din punct de vedre medical şi nemedical această urgenţă majoră de sănătate publică. Sper să ne întoarcem la o testare reală şi să avem măsuri care să reducă transmiterea, a mai spus reprezentanul OMS.

Despre vaccinare, Rafila a declarat: Vaccinarea nu trebuie asumată politic în niciun fel. Trebuie să ne pregătim aşa cum trebuie, astfel încat să nu ajungem în situaţia să avem vaccin şi să nu avem posibilitatea să îl administrăm, a concluzionat Alexandru Rafila în declaraţia sa după ce a ieşti de la vot.