Evenimentul ZileiActualitateAnunțul lui Arafat din toiul nopții. Cât de tare a lovit noul coronavirus

Anunțul lui Arafat din toiul nopții. Cât de tare a lovit noul coronavirus

Anunțul lui Arafat din toiul nopții. Cât de tare a lovit noul coronavirus
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că în România există deja mai multe cazuri de persoane infectate cu noua tulpină de coronavirus, iar transmisia acesteia este una comunitară

Mai multe persoane din România sunt deja infectate cu noua tulpină de coronavirus, susține Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta mai este de părere că transmiterea ei este una comunitară.

„Înseamnă că tulpina există. Începe să se răspândească și posibil că au luat de la alte persoane cu care aceste persoane au fost în contact. O să vedem. O să urmărim numărul cazurilor. Orice creștere, care este mai mult decât cea așteptată, trebuie să ne atragă atenția. Și, bineînțeles, există posibilitatea ca tulpina respectivă să se răspândească în acest moment. Aceasta este explicația pe care o avem. Tulpina circulă, dar poate că la un nivel scăzut“, a explicat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: „Problema este creșterea contagiozității”

„Problema este creșterea contagiozității, dacă o persoană este infectată. Aici e chestia, că o persoană poate infecta mai multe persoane. Ceea ce înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar. Singura prevenire rămâne la măsurile pe care le avem. Avem masca și evitarea zonelor aglomerate. În paralel cu operațiunea de vaccinare, care la creșterea numărului vaccinați poate să ajungă la o modalitate în care să nu se mai răspandească virusul“, spune Raed Arafat.

Noua tulpină din Marea Britanie, confirmată în România

Noua tulpină de coronavirus cu transmisibilitate crescută care a fost descrisă în Marea Britanie a fost confirmată în România la o femeie în vârstă de 27 de ani, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii.

„Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5 – 8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balş” se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. (…) Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor”, transmite Ministerul Sănătăţii.


Accesează: