Evenimentul Zilei > Social > Radu Tudor, pus la punct de cititori: „Botezul nu este o tradiție, ci o Taină Sfântă”
Radu Tudor, pus la punct de cititori: „Botezul nu este o tradiție, ci o Taină Sfântă”

Radu Tudor, pus la punct de cititori: „Botezul nu este o tradiție, ci o Taină Sfântă”

Jurnalistul Radu Tudor a avut în ultimele zile mai multe postări publice, după ce s-a decis că ritualul botezului rămâne neschimbat. Adică slujbele se vor desfăşura tot prin scufundarea copilului de trei ori în cristelniţă.

Radu Tudor, pus la punct de cititori. El a luat atitudine pe tema noului născut, mort în urma botezului, la Suceava. Radu Tudor condamnă „practica medievala” de „întreită scufundare”. Nu în ultimul rând, poziția sa este considerată a fi chiar un atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„Sunt creștin ortodox și mă declar șocat, oripilat de această decizie”

„Sunt crestin ortodox si ma declar socat, oripilat de aceasta decizie. Ce-i impiedica pe acesti preoti sa aseze noul nascut in cristelnita si sa toarne apa pe cap din palmele preotului?! Adica o traditie invechita si periculoasa e mai importanta decat viata unui suflet nevinovat??

Poate doar sunetul clopotului de 500.000 euro comandat in Austria al Catedralei Mantuirii sa-i trezeasca si sa acopere plansul noului nascut ucis la Suceava. Desi, am slabe sperante.

Urmaresc fenomenul BOR de 30 de ani. Momentele de habotnicie grava, cum e cazul acum, au indepartat biserica prin practicile ei de societatea civilizata. La fel ca si argumentul profund antimedical si antieducational ca nu e nici un pericol sa se foloseasca aceeasi lingurita la impartasanie pentru zeci sau sute de oameni. Mai ales in pandemie. Dar nu numai.

Doamne, iarta-ne !”, a scris pe pagina sa de Facebook, Radu Tudor.

„Nu da sfaturi celor care cunosc dogmele!”

Comentariul lui Radu Tudor a suscitat interes, mărturie fiind numărul de vizualizări și nu în cele din urmă cel al comentariilor. Unele pro, foarte multe contra. Sunt peste 1.200 de comentarii, până la această oră.

Registrul este complet. De la „Rușii e de vină”, trecând prin „Domane, iarta-ne, da! Si pe cei care nu stiu ce fac…” și până la „Te credeam un om decent, chiar dacă te pricepi la unele lucruri, nu da sfaturi celor care cunosc dogmele religioase!”.

Mai mult, cei care nu au fost de acord cu cele scrise de Radu Tudor au ieșit la atac: „Dacă ai fi creștin ortodox ai ști că Botezul nu este o tradiție ci o Taină Sfântă”. Au existat și o serie de invective, ba chiar, jurnalistul a fost acuzat de anticreștinism. „Ce îi mai lipsește domnului Radu Tudor e un carnet de membru de onoare al USR. Sau Plus”, a mai scris un român.