Evenimentul Zilei > Social > Salariul uriaș pe care îl duce acasă Radu Tudor. Se compară vedeta Antena 3 cu Esca?
Salariul uriaș pe care îl duce acasă Radu Tudor. Se compară vedeta Antena 3 cu Esca?

Salariul uriaș pe care îl duce acasă Radu Tudor. Se compară vedeta Antena 3 cu Esca?

Cunoscutul analist politic și moderator Radu Tudor încasează un salariu cu multe zerouri, pentru aparițiile de la Antena 3, și aceasta chiar în condițiile în care contractul i-a fost redus.

Conform informațiilor publicate în declarația de avere a soției sale, director adjunct în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radu Tudor a încasat în luna iunie a acestui an suma de 28.863 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 5.900 de euro.

Comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu șase ani, veniturile analistului politic s-au diminuat destul de mult. Astfel, în 2014, Radu Tudor primea pentru, prestațiile sale, în jur de 8.500 de euro pe lună (37.412 de lei), ceea ce îi aducea la finalul anului un venit frumușel de 448.335 de lei/an, după cum relatează capital.ro.

Jurnalistul Antena 3 a trebuit să suporte, însă o reducere a salariului, după cum a confirmat chiar colegul său de trust Mircea Badea. Acesta a precizat, într-o declarație recentă, că tăierile salariale s-au aplicat tuturor angajaților trustului de presă, deci inclusiv vedetelor trustului.

Soția lui Radu Tudor, Irina Zidaru, lucrează în Ministerul Afacerilor Externe, iar din 2002 și până în prezent ea a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul instituției.

Astfel, în perioada mai 2005 – ianuarie 2009, ea a fost director al Direcției Balcanii de Vest și Cooperare Națională. Ulterior, în perioada ianuarie 2009 – octombrie 2010 a ocupat poziția de director general al Direcției Gneerale Cooperare Regională, iar între octombrie 2010 – aprilie 2011 a fost director general al Departamentului Afaceri Regionale.

În prezent, soția lui Radu Tudor este director general adjunct al Departamentului Afaceri Strategice, funcție pe care o ocupă din luna martie 2019.

Conform declarației sale de avere, împreună cu soțul ei, Radu Tudor, deține trei apartamente în București și unul în Constanța și două terenuri, unul în Ilfov, iar al doilea în județul Constanța. Cei doi au mai multe conturi bancare, dar și un credit în valoare de 200 de mii de euro care va trebui rambursat până în 2033.