Drăgușin, în meciul Manchester United - Tottenham. Scorul partidei: 2-2

Drăgușin, în meciul Manchester United - Tottenham. Scorul partidei: 2-2 Sursa foto: X (Twitter)

Radu Drăgușin a jucat în meciul Manchester United şi Tottenham. Fundașul român a jucat timp de 11 minute, meciul având şase minute de prelungire.

Radu Drăgușin a jucat în meciul Manchester United şi Tottenham. Echipa engleză Tottenham a încheiat la egalitate duminică seara, în deplasare, scor 2-2, cu Manchester United, în etapa a 21-a din Premier League.

Manchester United a început bine meciul de pe Old Trafford, cu un gol marcat în minutul 3, de Rasmus Hojlund. În minutul 19 londonezii au egalat prin Richarlison, care a primit de la Pedro Porro. Gazdele au terminat prima repriză în avantaj, după golul lui Marcus Rashford, din minutul 40.

Radu Drăgușin și-a făcut debutul la Tottenham

Tottenham a egalat imediat după startul reprizei secunde, prin Rodrigo Betancur, în minutul 46 şi acesta a fost scorul final. Radu Drăguşin a debutat în Premier League, fiind trimis în teren de antrenorul Ange Postecoglou în minutul 85, în locul lui Oliver Skipp. Românul a jucat timp de 11 minute, meciul având şase minute de prelungire.

Ne puteți urmări și pe Google News

În clasament, Tottenham se află pe locul 5, cu 40 de puncte, iar Manchester United este pe locul 7, cu 32 de puncte, potrivit News.

Radu Drăgușin, salariu de 16,5 milioane de euro

Drăgușin a trecut în șase luni de la un fotbalist de „B” la unul de 25 de milioane de euro. La Genoa, jucătorul român era plătit cu 600.000 de euro și îi fusese oferită o prelungire a contractului cu un salariu de un milion de euro. La Tottenham are din start trei milioane de euro într-un contract valabil cinci ani și jumătate. El are asigurați 16,5 milioane de euro doar din salariu, fără bonusurile pe care le-ar mai putea bifa.

radu drăgușin tottenham

Drăgușin, în meciul Manchester United şi Tottenham. Scorul partidei. Sursa foto captură ecran

Tottenham a insistat pentru transfer deoarece trupa lui Ange Postecoglu suferă în centrul apărării, într-o zonă în care există olandezul Van de Ven, un titular obișnuit. Cristian Romero, campion mondial cu Argentina în Qatar, e accidentat și va mai lipsi, iar echipa speră ca Drăgușin să se descurce cum trebuie.

„Fotbalistic, Drăgușin are niște calități grozave pentru un jucător atât de tânăr. Am avut câteva discuții și mi-a plăcut că a venit aici cu motivația potrivită. De vreo șase săptămâni ne-am convins ca Drăgușin era o alegere bună”, a declarat antrenorul lui Tottenham.

Al patrulea român care joacă la Tottenham

Fundașul în vârstă de 21 de ani a devenit al patrulea român care joacă pentru echipa britanică. Înaintea sa, pe la Tottenham au mai trecut Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. Totodată, De asemenea, Drăgușin este al 16-lea român care ajunge în Premier League.