Evenimentul Zilei > International > Putin a făcut anunțul! „Satan” intră în linie dreaptă. Mesajul pune pe jar comunitatea internațională
Putin a făcut anunțul! „Satan” intră în linie dreaptă. Mesajul pune pe jar comunitatea internațională

Putin a făcut anunțul! „Satan” intră în linie dreaptă. Mesajul pune pe jar comunitatea internațională

Rusia intră în faza finală de testare a rachetei sale balistice intercontinentale nucleară, numită Satan 2, a declarat, joi, președintele rus Vladimir Putin.

Rusia a anunțat planul de a dezvolta racheta în 2013, epntru a înlocui racheta din timpul Războiului Rece, intitulată „Satan” sau RS-20B Voyevoda.

Putin a dezvelit racheta Satan-2, împreună cu alte arme cu capabilități nucleare, în discursul său anual adresat ambelor camere ale Parlamentului rus, în martie 2018.

„Testele finale ale rachetei Sarmat continuă cu succes”, a declarat Putin pentru ofițerii și procurorii de rang înalt, informează The Moscow Times.

Racheta vine cu diferite sisteme menite să evite sistemele de apărare antirachetă.

Guvernul rus a declarat că noua rachetă poate tansporta o sarcină utilă de până la 15 focoase.

Rusia intenționează ca RS-28 să intre în funcțiune până la începutul deceniului următor, ca parte a eforturilor sale continue de a-și moderniza arsenalul nuclear.

Potrivit informațiilor agenției de presă TASS, testele de dezvoltare a zborului au fost planificate în vestul Rusiei între aprilie și iunie 2019. Testele sunt așteptate să se încheie în 2020, a declarat o agenție rusească de apărare.

În luna ianuarie a acestui an, expertul militar rus Aleksei Leonkov declara că Rusia ar avea nevoie de zece astfel de rachete pentru distrugerea întregii populații a SUA.

„Vă propun să faceţi un calcul. Se ştie că în urma bombardamentelor nucleare la Nagasaki şi Hiroshima au murit câte 100.000 de persoane în fiecare oraş (peste cinci ani această cifră s-a dublat). În 1945, puterea bombei nucleare a fost în medie de 20 kilotone, adică o kilotonă a ucis pe loc 5.000 de persoane”, susţine Aleksei Leonkov, adăugând că o singură rachetă RS-28 „Sarmat” este capabilă să transporte o încărcătură nucleară între 6,75 la 7,5 megatone.

„Deci, o rachetă de acest tip poate ucide între 33,75 şi 37,5 milioane de persoane în zonele dens populate ale Statelor Unite. Zece rachete Sarmat vor distruge întreaga populaţie a SUA”, declară acesta

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.