Un grup de parlamentari ucraineni, printre care se numără și bucovineanul Grigorie Timiș, i-au trimis o scrisoare deschisă președintelui rus Vladimir Putin. Aceștia s-au fotografiat la tribuna Radei Supreme, purtând căciuli de hatman, transmite lyberti.com

”I-am scris o scrisoare lui Putin din partea deputaților  ucraineni care au fost supuși sancțiunilor”, a scris Gonceareko. În scrisoare Putin este numit ”diavol moscovit”, ”frate și prieten al diavolului” , ”secretar al lui Lucifer” și ” fiu de cățea”. Scrisoarea este scrisă în numele poporului ucrainean care ” nu se teme de armata lui Putin”. În final, deputații ucraineni îl îndeamnă pe Vladimir Putin ”să-i pupe-n în fund”.

Printre deputații îmbrăcați în cămăși naționale ucrainene și căciulă de hatman se numără parlamentarii bucovineni Grigorie Timiș și Vladislav Severiukov.

Câțiva parlamentari ucraineni originari din regiunea Cernăuți au fost incluși pe noua listă cu sancțiuni a Kremlinului. Este vorba de fostul prim-ministru Arsenii Iațeniuk, procurorul militar al Ucrainei – Anatol Matios, dar și parlamentarii – Maksim Burbak, Myhailo Garviliuk, Vladislav Sevriukov, Bogdan Onyfriuk, inclusiv parlamentarul Grigorie Timiș.