Evenimentul Zilei > International > Putin: „Cât sunt președinte, căsătoriile homosexuale vor fi interzise!”
Putin: „Cât sunt președinte, căsătoriile homosexuale vor fi interzise!”

Putin: „Cât sunt președinte, căsătoriile homosexuale vor fi interzise!”

Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex atâta timp cât Vladimir Putin va fi șeful statului, a declarat joi liderul de la Kremlin.

„Atâta timp cât voi fi preşedinte, nu se va întâmpla”, a declarat Putin la o reuniune în care s-au discutat posibile amendamente la Constituţie, potrivit relatărilor presei ruse, citate de DPA.

Promovarea publică a homosexualităţii este o infracţiune în Rusia, potrivit legislaţiei federale promulgate de Putin în 2013.

Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, a fost la putere ca preşedinte sau prim-ministru timp de două decenii, iar actualul său mandat de preşedinte se încheie în 2024. El este preşedintele rus care a rămas cel mai mult la putere după Iosif Vissarionovici Stalin.

Putin a lansat recent o dezbatere privind o serie de amendamente la Constituția Federației Ruse, despre care majoritatea analiștilor consideră că au drept scop să-i asigure posibilitatea de a rămâne la vârful puterii.

Nu este clar, încă, sub ce formă se va realiza acest lucru, aflându-ne deocamdată la nivelul speculațiilor: fie Putin va deveni prim-ministru cu puteri extinse, fie va deveni senator pe viață, fie șeful Consiliului de Stat, un organism care în prezent are doar atribuții consultative.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.