Evenimentul Zilei > International > Putin: „Cât sunt președinte, căsătoriile homosexuale vor fi interzise!”
Putin: „Cât sunt președinte, căsătoriile homosexuale vor fi interzise!”

Putin: „Cât sunt președinte, căsătoriile homosexuale vor fi interzise!”

Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex atâta timp cât Vladimir Putin va fi șeful statului, a declarat joi liderul de la Kremlin.

„Atâta timp cât voi fi preşedinte, nu se va întâmpla”, a declarat Putin la o reuniune în care s-au discutat posibile amendamente la Constituţie, potrivit relatărilor presei ruse, citate de DPA.

Promovarea publică a homosexualităţii este o infracţiune în Rusia, potrivit legislaţiei federale promulgate de Putin în 2013.

Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, a fost la putere ca preşedinte sau prim-ministru timp de două decenii, iar actualul său mandat de preşedinte se încheie în 2024. El este preşedintele rus care a rămas cel mai mult la putere după Iosif Vissarionovici Stalin.

Putin a lansat recent o dezbatere privind o serie de amendamente la Constituția Federației Ruse, despre care majoritatea analiștilor consideră că au drept scop să-i asigure posibilitatea de a rămâne la vârful puterii.

Nu este clar, încă, sub ce formă se va realiza acest lucru, aflându-ne deocamdată la nivelul speculațiilor: fie Putin va deveni prim-ministru cu puteri extinse, fie va deveni senator pe viață, fie șeful Consiliului de Stat, un organism care în prezent are doar atribuții consultative.