Evenimentul Zilei > International > Putin a SCĂPAT de un rival DE TEMUT foarte apreciat de ruşi
Putin a SCĂPAT de un rival DE TEMUT foarte  apreciat de ruşi

Putin a SCĂPAT de un rival DE TEMUT foarte apreciat de ruşi

Putin, poate răsufla uşurat, a rămas unicul candidat cu şanse reale de a câştiga încă un mandat la alegerile de anul viitor. Puternicul opozant al liderului de la Kremlin, Alexei Navalnîi nu poate candida la prezidenţialele din pricina condamnării la 5 ani cu suspendare pe care a primit-o în procesul-bis al controversatului caz KirovLes.

Această ştire este comunicată de către Comisia electorală centrală. Încă de ieri, preşedintele comisiei, Ella Pamfilova, vorbind la canalul Tv Dojd, afirmase că Navalnîi nu are ''nicio posibilitate'' de a fi admis la prezidenţiale din cauza condamnării pentru deturnare de fonduri.

Cazul lui Navalnîi şi KirovLes, a ajuns până la CEDO, care l-a achitat în unanimitate. Legile ruseşti se pare însă că sunt mult deasupra celorlalţi muritori de rând de pe planetă. De aici şi memumăratele sancţiuni ale Europei şi SUA pentru Rusia.

La parlamentarele din septembrie 2016 prezenţa la vot ar fi fost mult mai mare dacă partidul lui Navalnîi ar fi fost admis în competiţie de către Comisia electorală centrală a Federaţiei Ruse. Despre orice se poate vorbi în ţara lui Putin,  de democraţie, nu.