Evenimentul ZileiInternationalPutin a dat ordin. Războiul poate începe în orice moment. Pericol extrem lângă România

Putin a dat ordin. Războiul poate începe în orice moment. Pericol extrem lângă România

Putin a dat ordin. Războiul poate începe în orice moment. Pericol extrem lângă România
Acțiunile militare ale Rusiei au pus pe jar întreaga lume. Deși ei susțin că este vorba doar despre exerciții și protejarea propriului teritoriu, americanii se așteaptă la un atac asupra Ucrainei în orice moment. Noi discuții vor avea loc la finalul acestei săptămâni, în încercarea de a se menține pacea la frontiere.

Rusia a demarat o adevărată desfășurare de ordine militare în partea de vest a frontierei, după negocierile cu NATO și SUA. Aceștia nu au ajuns la o înțelegere, însă Alianța este dispusă să mai negocieze. Între timp, imagini cu trenuri pline cu blindate au fost făcute publice pe rețelele de socializare, iar mișcarea a fost confirmată de un oficial rus. Acesta susține că nu este vorba despre un atac asupra Ucrainei, ci despre măsuri de protecție asupra propriului teritoriu.

Având în vedere numărul mare de soldați și echipament militar rus mutat la frontiera de vest cu Ucraina, americanii se așteaptă la un posibil atac, care poate fi lansat în orice moment. Avertizarea vine din partea purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, care a precizat că este vorba despre o „situație extrem de periculoasă”, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem într-un stadiu în care Rusia poate lansa în orice moment un atac în Ucraina„, a apreciat Psaki, avertizând că „nicio opțiune nu este exclusă de partea americană pentru a răspunde unui astfel de atac”, întrebată în special despre posibilitatea excluderii Rusiei din „Swift”, un circuit securizat de viramente bancare internaționale.

La finalul acestei săptămâni, Antony Blinken, secretar de stat american, va pleca la Kiev. Ulterior, acesta se va deplasa la Berlin pentru discuții cu Regatul Unit, Franța și Germania cu privire la Ucraina, Occidentul avertizând Rusia că s-ar expune la grave consecințe în caz de invadare a teritoriului ucrainean.

Potrivit unei responsabile din Departamentul de Stat, citată de AFP, o nouă rundă de negocieri va avea loc între SUA și Rusia. Șeful diplomației americane se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov vineri la Geneva, cu scopul de a căuta o „portiţă de ieşire diplomatică” din criza dintre Rusia şi Ucraina.

„Secretarul de stat este implicat 150% pentru a căuta o portiţă de ieşire diplomatică şi este într-adevăr ceea ce motivează” întâlnirea cu ministrul de externe rus, a indicat aceasta sub rezerva anonimatului.


Accesează: