”După administrarea probatoriului, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de doi minori de 15 ani, din Bucureşti, respectiv Buzău”, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Potrivit DIICOT, copiii fac parte dintr-un grup de tineri care, pentru a se distra, apelau, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP, care disimulează identitatea apelantului, dispeceratele unor aeroporturi şi unităţi de poliţie, amenințând cu detonarea unor bombe. Folosind același tip de apeluri, tinerii reclamau și săvârşirea unor fapte nereale, ori apelau persoane fizice sau juridice, alese aleator, pentru a face diverse farse.

”Inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile.

Totodată, au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte”, informează procurorii DIICOT într-un comunicat de presă transmis joi.

La data de 3 iunie procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 3 inculpați minori, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare teroristă și complicitate amenințare teroristă. În acest context, procurorii şi poliţiştii de criminalitate organizată au acţionat, joi, în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea acestei grupări.

În timpul perchezițiilor au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri, folosite de adolescenți. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.