Evenimentul Zilei > International > Purtătorul de cuvânt al Kremlinului acuză NATO pentru mobilizarea parțială în Rusia
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului acuză NATO pentru mobilizarea parțială în Rusia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului acuză NATO pentru mobilizarea parțială în Rusia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului acuză Alianța Nord-Atlantică pentru mobilizarea parțială din Rusia. Oficialul rus a explicat faptul că armata rusă nu va da înapoi și va continua războiul.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia din cauza legăturilor NATO în Ucraina și a sprijinul oferit Kievului încă de la începutul războiului, susține purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Oficialul rus a declarat că Putin a explicat clar motivele pentru care a luat această decizie ce a trimis o undă de șoc în toată Rusia.

„Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul său de ieri, a oferit o descriere clară și a explicat motivele luării unei astfel de decizii (cu privire la mobilizarea parțială”, a declarat reprezentantul Kremlinului, scrie TASS.

Peskov: „Ne confruntăm cu tot blocul NATO”

De asemenea, Peskov a vorbit și despre operațiunea militară specială, precizând că va continua până când Rusia își va atinge obiectivele cu privire la Ucraina.

„Acum, de facto, ne confruntăm cu blocul NATO cu toate capacitățile lui logistice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Totodată, oficialul rus a amintit că statutul operațiunii militare speciale nu s-a schimbat.

La scurt timp după anunțul lui Putin, sute de mii de ruși au început să găsească o soluție pentru a evita înrolarea în armată. Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, este unul dintre ei. Chiar dacă se încadrează în limita de vârstă impusă de decretul dat de Putin, fiul lui Peskov refuză categoric să meargă pe front pentru a lupta împotriva Ucrainei.

După ce a fost sunat de un prezentator care s-a dat drept reprezentant al comisariatului militar, Nikolai Peskov i-a transmis că nu se pune problema înrolării sale, el urmând să rezolve acest lucru „la alt nivel.”

Reamintim că Vladimir Putin a declarat că armata rusă se confruntă nu numai cu „formațiuni neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv.” Liderul de la Kremlin a semnat un decret prezidențial prin care a anunțat mobilizarea parțială în Rusia pentru bărbații cu vârsta între 18 și 65 de ani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: