Evenimentul Zilei > International > Serghei Lavrov, după vizita la New York: „SUA bombardează teritoriul rusesc de la granița cu Ucraina, ucigând civili”
Serghei Lavrov, după vizita la New York: „SUA bombardează teritoriul rusesc de la granița cu Ucraina, ucigând civili”

Serghei Lavrov, după vizita la New York: „SUA bombardează teritoriul rusesc de la granița cu Ucraina, ucigând civili”

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Statele Unite ale Americii sunt foarte aproape de a devenit parte a războiului din Ucraina, mai ales că furnizează armament și echipamente militare ucraineilor. Asta chiar după ce Lavrov a participat la lucrările celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care a avut loc la New York, SUA.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a vorbit despre implicarea SUA în operațiunea militară din Ucraina, precizând că autoritățile ruse au identificat mercenari și consilieri americani „pe câmpul de luptă”.

Serghei Lavrov, despre implicarea SUA în războiul din Ucraina

Șeful diplomației ruse a declarat că americanii sunt cei care bombardează teritorii rusești aflate în proximitatea graniței cu Ucraina, fiind și cei care ordonă armatei ucrainene să execute lovituri. Din acest motiv, dinamica războiului din Ucraina ar putea suferi modificări în ce privește definirea părților beligerante.

„Armele NATO, SUA bombardează teritoriul rusesc de la granița cu Ucraina, ucigând civili acolo. Pentagonul nu ascunde faptul că transmite informații și instrucțiuni de direcționare către Kiev pentru lovituri. În esență, SUA se află pe punctul de a deveni parte la conflict”, a spus Serghei Lavrov după întrunirea Adunării Generale a ONU, ce a avut loc la New York și la care a luat parte inclusiv ministrul rus de Externe.

Pe lângă asta, oficialul rus a declarat că statele din Occident, în frunte cu SUA, furnizează arme și echipamente de luptă Ucrainei: „Acest lucru se referă la întrebarea dumneavoastră privind riscul unei ciocniri directe între puterile nucleare”, a transmis Serghei Lavrov.

Rusia și SUA nu vor restaurarea păcii în Ucraina

Mai mult, Lavrov a afirmat că operațiunea militară specială de pe teritoriul Ucrainei va continua, obiectivele Rusiei trebuind a fi îndeplinite, indiferent de cât va dura, a mai spus ministrul rus de Externe.

„Obiectivele sale sunt cunoscute: protecția populației din Donbas, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei, demilitarizarea și deznazificarea Ucrainei. Toate acestea rămân relevante și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp va dura.

Washingtonul nu este interesat de instaurarea păcii și a calmului în Ucraina. Acest lucru a devenit clar încă din martie, când Moscova și Kievul au fost aproape de a ajunge la acorduri între ele. O astfel de întorsătură a evenimentelor i-a speriat în mod clar pe americani și pe britanici, care au interzis efectiv Ucrainei să continue dialogul cu Rusia. De atunci, autoritățile ucrainene au evitat procesul de negociere”, a conchis Serghei Lavrov, conform Newsweek.com.