Evenimentul Zilei > International > Puhoi de lume la Grand Prix-ul emilian. Este a treia cursă de Formula 1 cu spectatori
Puhoi de lume la Grand Prix-ul emilian. Este a treia cursă de Formula 1 cu spectatori

Puhoi de lume la Grand Prix-ul emilian. Este a treia cursă de Formula 1 cu spectatori

Organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1 au aprobat că, la Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia Romagna, Italia pot participa 13.000 de spectatori, zilnic.

Promotorii cursei au anunțat că aceasta se va se va desfăşura pe parcursul a două zile, în loc de trei în mod normal, fără antrenamentele libere de vineri, în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie.

Aceasta este a treia cursă de Formula 1 care va avea loc în Italia în acest sezon.

Circuitul de la Imola a găzduit până în 2006 Marele Premiu al statului San Marino, revenind în calendarul Formulei 1 anul acesta, ca urmare a pandemiei de coronavirus, care a bulversat complet programul Marelui Circ.

„Datorită protocolului precis şi meticulos de securitate sanitară anti-Covid, prezentat de regiunea Emilia Romagna, a fost posibilă obţinerea unei prezenţe semnificative a publicului, de peste 13.000 de persoane pentru fiecare zi de cursă”, a precizat organizatorii într-un comunicat.

Programul curselor bulversat din cauza pandemiei
Primele opt curse ale sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 s-au desfăşurat fără spectatori, însă luna trecută, cu ocazia Marelui Premiu al Toscanei, desfăşurat pe circuitul de la Mugello, circa 2.800 de spectatori au fost autorizaţi să asiste zilnic la evenimente.

Săptămâna trecută, Marele Premiu al Rusiei de la Soci s-a desfăşurat cu circa 30.000 de fani în tribune zilnic, conform organizatorilor locali, acesta fiind cel mai mare număr de spectatori prezenţi la o cursă de Formula 1 în acest an.

Sezonul 2020 era prevăzut iniţial să aibă 22 de Grand Prix-uri

Organizatorii competiției au anunțat că Marile Premii ale Statelor Unite ale Americii, Braziliei, Mexicului și Canadei nu vor mai avea loc în acest an, în schimb sezonul va fi completat cu trei curse în Europa, la Nuerburgring (Germania), Portimao (Portugalia) şi Imola (Italia).

Cursa de la Nuerburgring (Marele Premiu al regiunii Eifel), va avea loc între 9 și 11 octombrie, Grand Prix-ul Portugaliei se va desfășura la Portimao, în intervalul 23-25 octombrie, iar etapa de la Imola (Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna) va fi organizată în perioada 30 octombrie -1 noiembrie.

Potrivit DPA, organizatorii F1 plănuiesc să încheie sezonul cu două curse în Bahrain şi Abu Dhabi, astfel ca stagiunea să aibă 15 curse, pentru a fi îndeplinite obligaţiile legate de televiziuni.

Nu este exclusă adăugarea unor curse în Asia, în Malaezia şi Vietnam, fiind posibil ca un MP să aibă loc în premieră pe circuitul stradal din Hanoi, potrivit agerpres.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.