Evenimentul Zilei > Politica > PSD vrea eliminarea „securiștilor” din funcții publice
PSD vrea eliminarea „securiștilor” din funcții publice

PSD vrea eliminarea „securiștilor” din funcții publice

Social-democraţii Lucian Romaşcanu şi Daniel Zamfir s-au pronunţat marţi, în plenul Senatului, pentru eliminarea "securiştilor şi a fiilor lor" din viaţa politică, după ce ministrul Claudiu Năsui a anunţat depunerea unui proiect de lege în acest sens.

„Riscaţi foarte mult. Vreau să îi aduc aminte şefului dumneavoastră de partid, care voia ‘Fără penali în funcţii publice’ şi care a constatat brusc, ajungând la guvernare, (…) că deja corupţia a devenit un lucru marginal. Hai să vedem unde ajungem şi cu securiştii”, a spus liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Economiei.

Şi senatorul Daniel Zamfir s-a declarat de acord cu cele propuse de ministrul Claudiu Năsui.

„Este un îndemn pe care nu am cum să nu mi-l doresc, aşa cum ne sugerează domnul ministru Năsui. (…) De la sloganuri la fapte e diferenţă mare”, a spus Zamfir.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a încercat, în calitate de preşedinte de şedinţă, să îl determine pe Daniel Zamfir să se refere la moţiunea în dezbatere.

„Aţi ajuns mult prea repede preşedintele Senatului, fără să aveţi pic de experienţă. Lăsaţi, că lucrurile stau altfel în Senat! Avem libertatea la cuvânt”, i-a replicat Daniel Zamfir.

Pe de altă parte, senatorul PSD Radu Oprea l-a acuzat pe ministrul Claudiu Năsui, în cadrul dezbaterilor moţiunii, că are ca obiectiv „distrugerea economiei româneşti”.

„V-am acuzat că nu aveţi viziune şi că nu aveţi un obiectiv pentru că nu vorbiţi cu antreprenorii. M-am înşelat! Aveţi o misiune, este foarte clară, aveţi un obiectiv şi acesta este de distrugere a economiei româneşti, de distrugere a capitalului autohton”, a susţinut Oprea.

Senatul a dezbătut şi votat marţi, în plen, moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, prin care cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Moţiunea a fost respinsă. S-au înregistrat 55 de voturi ‘pentru’, 72 ‘împotrivă’ şi o abţinere.