El a precizat că „Am prezentat colegilor propunerile pentru miniștri. Pentru postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării, domnul Paul Stănescu, la Ministerul Transporturilor, domnul Felix Stroe, iar ministru deegat pentru Fonduri Europene – Marius Nica. A fost vot în unanimitate, mai puțin pentru domnul Stănescu. Cel care a votat împotrivă a fost domnul Bănicioiu”.

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost propusă consilier de stat. De asemenea, Rovana Plumb va fi președintele Comisiei Afacerilor Europene din Camera Deputaţilor. La Senat, funcţia de chestor va fi preluată de Adrian Ţuţuianu, după ce Paul Stănescu a fost propus la Ministerul Dezvoltării. 

„Răzvan Cuc are deja postul de parlamentar”, a subliniat Dragnea, întrebat ce funcție va primi fostul ministru al Transporturilor. 

„Vom face o întâlnire informală cu minștrii pentru chestiuni ce țin de Guvern”, a mai anunțat Dragnea.

Întrebat despre evaluarea Guvernului, liderul PSD a răspuns că „Facem împreună. Problema nu a fost de evaluare, ci de comunicare”. 

„Aseară nu a fost ceartă”, a explicat Dragnea, întrebat dacă au existat certuri în ședința CExN de ieri. 

Totodată, Dragnea a ținut să-i transmită un mesaj președintelui Klaus Iohannis: „Îl rog să nu se mai refere la PSD niciodată. Dacă vrea să vorbească despre PSD, să se facă membru. (…) Nu mai am încredere în el. De asemenea, rugămintea este transmisă și către doamna purtător de cuvânt. Să nu mai țină conferințe la Cotroceni în care să dea sfaturi PSD”.

Întrebat de ce și-a schimbat atitudinea față de șeful statului, din moment ce a susținut mereu că e deschis la un dialog cu Iohannis, liderul PSD a răspuns că „De doi ani de zile am stat cu mâna întinsă până mi-a amorțit”.

De asemenea, întrebat dacă s-au făcut toate remanierile, după ce în spațiul public s-a vehiculat că ar urma și alți miniștri să fie remaniați, premierul a precizat că „Nu, în ultimele zile au fost în spațiul public o grămadă de lucruri. Nu, ce am avut de spus, am spus, ce am avut de făcut, s-a făcut”.

În ceea ce privește posibila sa demisie, Tudose a susținut că „Am fost numit politic, plec politic. (…) Mai plec când nu pot să duc la îndeplinire programul de guvernare”.

Întrebat despre soarta ministrului Viorel Ilie, premierul Mihai Tudose a declarat că „Înțeleg că decizia s-a luat. Partenerii noștri de la ALDE au decis să-l păstreze în Guvern”. 

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) s-a încheiat, iar membrii acestuia au votat cele trei propuneri în locul miniştrilor demisionari. Astfel, la Ministerul Dezvoltării Regionale va fi liderul PSD Olt, Paul Stănescu, la Ministerul Transporturilor va fi președintele PSD Constanța, Felix Stroe, iar la Fonduri Europene, Marius Nica.

Anunţul a fost făcut de către senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, la finalul şedinţei care s-a încheiat la 14:30.