PSD a lansat un atac și la adresa președintele statului, despre care se afirmă că nu este în stare sa își îndeplinească rolul de mediator.

Potrivit social-democraților,  singura soluţie în acest moment sunt alegerile anticipate mai ales în contextul în care șeful statului „nu e capabil să îşi facă treaba de mediator”.

Parlamentul nu mai răspunde voinței populare

„PSD nu va susţine din Parlament niciun guvern minoritar PNL. PSD nu va susţine niciun guvern condus de PNL sau de USR-Plus. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel. Iohannis şi cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o

„Dacă Iohannis nu e în stare să îşi facă treaba de mediator, singura soluţie este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinței populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL şi USR+ pentru întreaga societate”, spun social democraţii, potrivit Antena3.

„România, singura țară fără ministru al Sănătății în pandemie, fără pat ATI”

PSD reamintește într-o postare pe Facebook că ordinul de revocare a lui Vlad Voiculescu fără a se numi un interimar este contrar deciziei CCR nr. 504 din 18 septembrie 2019, conform căreia, interimarul trebuie numit cu celeritate.

Astfel, din cauza „tărăboiului din Guvern, provocat de PNL și USR-PLUS, România este singura țară din lume care a rămas fără ministru la Sănătate în plină pandemie, și fără niciun pat liber la ATI.

Membrii coaliției se încaieră în guvern, în timp ce bolnavii nu mai au loc în spitale. E cea mai rușinoasă guvernare de care a avut parte România până acum. Rușine PNL, rușine USR PLUS!”, explică social-democrații pe Facebook.

Actuala criză politică este departe de a fi dezamorsată. Viitorul actualei coaliții guvernamentale este incert în momentul de față. În plină pandemie, România este în pericol, orgoliile find mai mari decât interesul național.