Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD acuză distrugerea sistemului public de sănătate. Urmaşii lui Darwin şi dictatura medicală
PSD acuză distrugerea sistemului public de sănătate. Urmaşii lui Darwin şi dictatura medicală

PSD acuză distrugerea sistemului public de sănătate. Urmaşii lui Darwin şi dictatura medicală

PSD acuză distrugerea sistemului public de sănătate, un plan care ar fi foarte bine pus la punct. România a ajuns o țară din lumea nu a treia, ci a cincea, în care “bolnavii dintr-o colibă au fost mutaţi în altă colibă sau pur şi simplu aruncaţi pe poteca desfundată din spate”.

De ce? Pentru că “nişte şefi de trib au stat în jurul unui foc şi au decis că aşa e cel mai bine”, susțin reprezentanți ai PSD

„Distrugerea sistemului de sănătate publică, un plan bine elaborat de guvernanți”

În declaraţia politică susţinută în Parlament astăzi, deputatul PSD Dumitru Coarnă, secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, şi-a exprimat indignarea cu privire la modalitatea în care Coaliţia a gestionat cazul spitalului Foişor. 

“Spitalul Foişor este doar un episod din acest plan malefic. Românii sunt din nou pioni pe tabla de şah a Coaliţiei”, a spus deputatul PSD Dumitru Coarnă. 

Deputatul consideră măsura dispusă ca fiind una aberantă, având în vedere faptul că spitalul este specializat pe ortopedie şi nu are niciun fel de dotare specifică afecţiunilor respiratorii şi tratării eficiente a pacienţilor afectaţi de Covid.

“Când credeam că incompetența e boala de care suferă în mod constant Coaliţia, aflăm că principala maladie a celor care ne conduc şi cauza îmbolnăvirii societăţii româneşti este de fapt corupția. Apar la lumină şi motivele reale pentru care s-a ordonat mascarada de la spitalul Foişor, respectiv evacuarea forţată cu jandarmii a bolnavilor, noaptea ca hoţii”, a declarat deputatul PSD, Dumitru Coarnă.

Ceea ce nu se spune este că în spital au fost făcute de Primărie, în mandatul 2016-2020, investiţii de 50 de milioane de euro, subliniază deputatul. “Spitalul este extrem de performant, este singurul specializat doar pe ortopedie la nivel de ţară. De asemenea, spitalul are singura bancă funcţională de ţesut osos din România, pentru că celelalte două spitale, Colentina şi Grigore Alexandrescu, nu mai au acreditare. Acreditarea de la Foişor a expirat pe 12 aprilie 2021, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria”. 

“Care este strategia? La prima vedere crezi că asişti la o piesă de teatru dramatic, în care avem nişte politicieni care pun jos spital după spital, pentru ca pacienţii să se orienteze spre sistemul privat de sănătate. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este doar o marionetă în acest scenariu trist, iar USR-PLUS joacă extrem de periculos pe tabla de şah a puterii”, a sintetizat deputatul PSD.

“Dacă ce s-a întâmplat la Foişor se petrecea pe vremea PSD-ului, toţi, în frunte cu premierul, ar fi plecat acasă de îndată. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpuşarii au tras sforile şi au subjugat justiţia prin subordonarea completă a parchetului, astfel ca cei în cauză (păpuşarii şi păpuşile) să nu poată fi traşi la răspundere indiferent de natura acţiunilor săvârşite”, a evidențiat deputatul PSD.

“Asistăm la un plan de distrugere a ţării foarte bine elaborat! Spitalul Foişor este doar un episod din acest plan malefic, în care viaţa românilor este ultimul lucru care contează!”, a susţinut deputatul Dumitru Coarnă în finalul declaraţiei sale politice.

O ţară cu luminile stinse, înconjurată de junglă şi traversată de prădători

Așa a părut România în noaptea de vineri, la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti, s-a exprimat deputatul PSD Marius Eugen Ostaficiuc. “Vineri noaptea cineva a şters cu un burete invizibil decenii de europenitate, principii ale democraţiei şi drepturi umane pe care, naivi, le credeam de nezdruncinat. Vineri noaptea, când bolnavilor din Terapie Intensivă de la Foişor li s-a spus să se care (acesta e tonul cu care Guvernul Cîţu se adresează românilor!), am avut brusc imaginea unui popor neajutorat, al nimănui, aflat la cheremul unor lideri decuplaţi de la tuburile cu competenţă şi bun simţ”, a subliniat deputatul.

Potrivit deputatului Marius Eugen Ostaficiuc, lucrurile stau în felul următor: “plăteşti o viaţă întreagă asigurări medicale, ajungi într-un spital românesc, nu la Ciorogârla din Vale, ci taman în capitala României, te operezi şi, încă anesteziat, dar uşurat că spitalul nu a luat foc (se mai întâmplă, nu-i aşa?!), afli cu stupoare că ai interzis la Terapie Intensivă. Și nu, nu e o halucinaţie sau vreun efect al medicaţiei, ci un efect al unei maladii groaznice de care ai auzit, dar cu care sperai să nu ai de-a face niciodată: Ministerul Sănătăţii”.

PSD solicită redeschiderea urgentă a spitalului de la Leţcani

Situaţia e cu atât mai revoltătoare cu cât, la începutul lunii aprilie, potrivit deputatului Marius Ostaficiuc, managerul de la Spitalul Foişor atrăgea atenţia că unitatea nu e potrivită pentru a deveni spital Covid: lipsesc laboratoare şi e imposibil de pus la punct o linie de gardă. 

“Cine să-l asculte? Cine să-l audă? Urmaşii lui Darwin de la minister? Cei care, în numele puterii efemere pe care o au, practică senini o înfiorătoare formulă de selecţie a speciilor?

Între timp, o altă grozăvie: trei morţi la Spitalul „Victor Babeş”. Au murit nu că le-a venit sorocul, ci cu zile. Instalaţia de oxigen la care erau conectaţi s-a stricat. Bineînţeles, nimeni nu îşi dă demisia, nimeni nu e responsabil…

Abuzul de putere e flagrant. Dezumanizarea e flagrantă şi ea. Desconsiderarea românului simplu, fără pile sau fără funcţii în structurile de putere ale statului liberal, e strigătoare la cer. Aroganţa şi autosuficiența domnului Cîţu şi ale camarilei sale sunt vizibile de pe lună…

În tot acest timp în care guvernanţii se lamentează de criza din unităţile de terapie intensivă, eu, parlamentar de Iaşi, am răguşit de când cer exasperat redeschiderea Spitalului Covid de la Leţcani, unde pe 100 de paturi se aşează nu bolnavii noştri, ci praful. Cred că, deja, această dublă măsură cu care se raportează la criza Covid autorităţile este de natură penală. Pe de o parte clamezi starea de urgenţă pentru a-i da afară din spitale pe cei care au îndrăznit să se îmbolnăvească de altceva decât de Covid, pe de altă parte ţii închis, de luni bune, un spital construit exact pentru problema pe care o ai”, a declarat Marius Eugen Ostaficiuc.

“După ce tip de logică funcționează? Ce tip de raţiune fondează aceste decizii? Ce mecanisme bizare ale gândirii determină aceste false soluţii pentru salvarea României?”, a pus problema deputatul PSD. 

Marius Eugen Ostaficiuc a solicitat public redeschiderea urgentă a spitalului de la Leţcani, construirea rapidă de unităţi spitaliceşti similare pe tot teritoriul României, verificarea aparaturii medicale şi, “mai ales, încetarea imediată a acestui sinistru joc de-a ce viaţă e mai importantă şi ce viaţă e mai puţin importantă. Fiecare existenţă este unică, irepetabilă şi infinit de valoroasă”.