Partidele de stânga din România ar putea forma noul guvern, dacă moțiunea de cenzură va întruni voturile necesare, iar acest cabinet ar putea să fie condus de un socialist din afara PSD și Pro România, consideră Victor Ponta.

„Unui PSD fără Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor îi voi spune „dragii mei colegi, să facem o coaliție, să propunem un prim-ministru din afara PSD și Pro România – pentru că PSD nu va accepta de la Pro România, iar noi nu vom accepta de la PSD – cu vederi prooccidentale, nu neapărat tehnocrat, dar cu vederi de stânga”. Am în minte trei persoane care să conducă un guvern de centru-stânga”, a declarat Ponta la Digi 24.

El a adăugat că ar trebui să fie și o persoană pe care să o accepte și președintele Klaus Iohannis.

În opinia liderului Pro România, este foarte probabil ca pesediștii să o dea jos pe Viorica Dăncilă din fruntea partidului, dacă Guvernul cade la moțiunea de cenzură. Iar acest lucru s-ar putea petrece și fără un congres al PSD care să aleagă o nouă conducere, a mai opinat Ponta.

„Au CEx-ul lor în care se omoară. Liviu Dragnea a devenit președinte în CEx, Viorica Dăncilă tot în CEx. După aia au făcut congres”, a mai declarat Victor Ponta.

El a adăugat că, într-o astfel de situație, Mircea Diaconu ar deveni și candidatul PSD la prezidențiale, iar în acest caz fostul europarlamentar ar intra cu siguranță în turul al doilea al prezidențialelor, alături de actualul șef de stat, Klaus Iohannis

Cu toate acestea, Victor Ponta a recunoscut că primii care ar trebui invitați să formeze guvernul ar trebui să fie cei de la PNL și USR, dar spune despre aceștia că ar avea guvern minoritar.

CITEȘTE și ULTIMELE INFORMAȚII ȘI SCENARII privind intențiile președintelui Klaus Iohannis