PSD nu renunță la regionalizare. Guvernul se mai gândește câte regiuni face

PSD nu renunță la regionalizare. Guvernul se mai gândește câte regiuni face

PSD nu renunță la ideea de regionalizare și va introduce regiunea ca unitate administrativă și în noua Constituţie. Guvernul nu va trece însă și numărul de regiuni, rezervându-și dreptul de a stabili ulterior câte vor fi.

"Este sigur că noua Constituţie va cuprinde ca formă administrativă şi regiunea. Nu dispare judeţul, ci apare această nouă formă administrativă, regiunea", a  declarat pentru Agerpres senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei.

Parlamentarul a adăugat că există mai multe variante de regiuni, "de 8, 10 sau 12 regiuni", dar că acestea vor fi stabilite de Guvern după validarea noii Constituţii prin referendum. "Din câte ştiu echipa condusă de domnul vicepremier Liviu Dragnea lucrează la un studiu de oportunitate şi s-ar putea să avem surpriza ca rezultatele să spună că este mai bine pentru români să fie mai multe regiuni chiar decât 12. Nu mă pot pronunţa însă câte vor fi", a declarat vicepreşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei.

Ioan Chelaru a menţionat că există şi variante de desemnare a noilor conduceri interimare ale regiunilor. "Există trei variante pentru a desemna conducerea interimară a regiunilor, până la alegerile din anul 2016. Cert este că se va alege soluţia optimă pentru a realiza această tranziţie. După validarea referendumului, se poate trece la stabilirea regiunilor şi a tot ceea ce derivă de aici, inclusiv a conducerii acestora, interimare şi apoi alese", susţine el.

Ne puteți urmări și pe Google News