Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarant că autoritățile folosesc o dublă măsură atunci când vine vorba de criza sanitară pe care o traversează țara noastră. Astfel, în vreme ce dispune închiderea școlilor, în contextul înmulțirii numărului de infectări cu noul coronavirus, dorința PNL și a președintelui Klaus Iohannis este de a organiza alegerile parlamentare la începutul lunii decembrie.

„Atributul amânării alegerilor nu este al PSD. Eu continui, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să am discuţii cu toţi liderii de partid. Toată lumea are aceeaşi îngrijorare, mai puţin PNL şi preşedintele României. După cum bine ştiţi, doresc neapărat să avem aceste alegeri”, a arătat Marcel Ciolacu într-o declarație de presă pe care a susținut-o la sediul PSD.

Potrivit spuselor sale, nu este normal ca autoritățile să propună închiderea unuităților de învățământ, dar în același timp să susțină ca alegerile parlamentare să se organizeze pe 6 decembrie. Ciolacu a precizat, în acest context că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să promulge legea care dă posibilitatea Parlamentului să organizeze alegerile parlamentare.

„Eu am auzit o decizie a ministrului învăţământului, care este şi candidată din partea PNL, ca şcolile să se închidă în Bucureşti. Dacă această dublă măsură – închidem şcolile, dar ţinem alegerile – vi se pare una normală, asta este România normală promisă de preşedintele României în campania electorală. Noi aşteptăm promulgarea legii care dă Parlamentului atributul de a stabili data alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu în conferinţa de presă.

Declarațiile lui Marcel Ciolau vin în condițiile în care premierul liberal, Ludovic Orban, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că, din punctul de vedere al Guvernului pe care îl conduce, data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este „data constituţională şi legală”. Drept urmare, a precizat premierul, fiecare zi în plus în care rămâne în funcţie acest Parlament este o zi pierdută pentru România.