Dezvăluirea îi aparține deputatului USR, Claudiu Năsui, care a arătat că sunt șapte parlamentari care, deși au fost aleși pe listele din București și din Ilfov, și-au declarat domiciliile în alte județe, tocmai pentru a încasa această diurnă.

„Ce se întâmplă în parlament? Parlamentarii care nu au domiciliul în București și Ilfov primesc suplimentar față de indemnizație încă 4.800 de lei pe lună «diurnă de cazare». Parlamentarii au fost foarte generoși cu ei înșiși din banii contribuabililor. Dar despre asta în alt moment”, a arătat Claudiu Năsui într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR i-a enumerat pe cei șapte deputați și senatori aleși în circumscripțiile din București și din Ilfov, dar care s-au înregistrat cu domiciliul în alte județe pentru a beneificia de cei 1.000 de euro. Pe listă figurează inclusiv actualul președinte al Senatului, Robert Cazanciuc.

„Sunt nu mai puțin de 7 parlamentari de București și Ilfov care au domiciliu oficial în alt județ și care încasează 4.800 de lei net pe lună ca «diurnă de cazare». Sunt 5 de la PSD, unul de la PNL și unul de la Pro România. Avem aici lista celor 7 și locul unde au domiciliul în acte: Aida-Cristina Căruceru (PSD) – Mehedinți, Gabriela-Maria Podaşcă (PR) – Galați, Oana-Consuela Florea (PSD) – Constanța, Mirela Furtună (PSD) – Tulcea, Petre-Florin Manole (PSD) – Ialomița, Ovidiu Alexandru Raeţchi (PNL) – Brașov, Robert-Marius Cazanciuc (PSD) – Prahova”, a arătat Claudiu Năsui în postarea sa.

Deputatul USR a mai arătat că România este țara care sunt percepute cele mai mari taxe pe salariul minim, din toată Europa, în vreme ce parlamentarii apelează la tot felul de subterfugii pentru a-și umfla veniturile din banii contribuabililor.

PNL propune mai mulți bani pentru bugetarii de lux

Postarea lui Năsui vine în contextul în care în urmă cu câteva zile, deputatul liberal Florin Roman a propus un proiect de lege prin care acorda diurne de transport și cazare pentru membrii conducerii ASF. Inițiativa șefului grupului PNL a stârnit numeroase controverse dat fiind că salariile în ASF sunt foarte mari, depășind chiar și 50.000 de lei net, lunar.

„Săptămâna trecută domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, a trecut pe repede înainte prin camera deputaților un proiect prin care introduce noi diurne de transport și cazare pentru bugetarii de lux care conduc ASF-ul și care au deja salarii astronomice (peste 50.000 de lei net pe lună). Nu mai intru în detalii, am scris deja suficiente”, a arătat Claudiu Năsui în postarea de pe Facebook.

Deputatul USR a descris o scenă în care Florin Roman s-a arătat extrem de iritat deoarece propunerea sa nu a trecut neobservată, așa cum și-ar fi dorit.

„În timp ce încercam să oprim proiectul PNL în parlament, domnul Roman era furios că a fost prins cu aceste propuneri pe care el spera să le treacă pe sub radar și ataca persoana mea și a USR. Dar nu asta contează. De 4 ani ne-am obișnuit, din păcate, cu toate aceste personaje din parlament”, a mai scris Claudiu Năsui.