Evenimentul ZileiPoliticaPSD îi devorează lui Ponta Guvernul. 8 miniștri PSD, lăsați la ușa Parlamentului

PSD îi devorează lui Ponta Guvernul. 8 miniștri PSD, lăsați la ușa Parlamentului

PSD îi devorează lui Ponta Guvernul. 8 miniștri PSD, lăsați la ușa Parlamentului
Piese grele ale fostei guvernări Victor Ponta riscă să piardă la iarnă un loc în viitorul Parlament. EVZ vă prezintă situația foștilor miniştri PSD intrați într-un con de umbră în partid.

Fost ministru PSD al Cercetării, senatorul Mihnea Costoiu nu mai are susţinerea PSD Gorj pentru un nou mandat. Surse PSD au declarat ieri, pentru EVZ, că rectorul Politehnicii nu ţine morţiş să rămână în Senat. „Nici el nu dă din coate”, spun sursele citate. În aceeaşi situaţie se află senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru la Fonduri Europene şi Finanţe, care nu va fi susţinut de judeţul Buzău pentru alt mandat. El nu şi-a anunţat intenţia de a candida, spun surse PSD.

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean nu ştie dacă mai vrea să rămână senator. „Mă gândesc, nu sunt decis. Candidatura rămâne o opţiune posibilă”, a declarat acesta, ieri, pentru EVZ. Corlăţean e acuzat de DNA de împiedicarea drepturilor electorale la alegerile prezidenţiale din 2014.

Foto: Eugen Teodorovici, Dan Șova și Nicolae Bănicioiu au fost preferații lui Victor Ponta


Fost ministru pentru Dialog Social, deputatul PSD Aurelia Cristea a intrat în conflict deschis cu liderul PSD Liviu Dragnea şi cu propria organizaţie de Cluj şi cel mai probabil nu va prinde un nou mandat. Cristea a acuzat partidul de „ipocrizie şi manipulare”.

Amicii lui Ponta, în corzi

Nicolae Bănicioiu, unul dintre apropiaţii lui Victor Ponta, este un alt nume aflat sub semnul întrebării în partid, spun surse PSD pentru EVZ. Fost ministru al Tineretului şi al Sănătăţii, deputatul nu se mai află în graţiile noii puteri din Kiseleff. Bănicioiu a pierdut şefia PSD Sector 4 după venirea lui Liviu Dragnea la cârma partidului.

Trimis în judecată de DNA pentru o mită de 100.000 de euro în dosarul CET Govora, senatorul PSD Dan Șova este „persona non-grata” în PSD Olt. Prieten vechi al lui Victor Ponta şi fost deţinător a 3 portofolii – relaţia cu Parlamentul, Marile Proiecte şi Transporturi -, Dan Şova este cel mai antipatizat parlamentar PSD din judeţ. Primarii social-democraţi se plâng că lui Dan Şova nu i-a păsat de Olt şi nu le-a răspuns la telefon. Şova a vrut să ajungă preşedintele PSD şi este unul dintre adversarii lui Liviu Dragnea, cei doi având schimburi dure de replici în şedinţele de partid.

Nici deputatul PSD Constantin Niţă nu se va regăsi în viitorul Parlament. Fost ministru al Energiei şi al Economiei, braşoveanul iese la iarnă din politică. Niţă este urmărit penal de DNA, fiind acuzat că ar fi primit 30.000 de euro mită de la un om de afaceri. Constantin Niţă a vrut să devină preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, dar s-a lovit de refuzul lui Liviu Dragnea.

Una dintre tinerele speranţe ale PSD, Darius Vâlcov, fost ministru al Bugetului şi al Finanţelor, va rămâne în afara Parlamentului. Senatorul PSD şi-a dat demisia, din arest, după ce a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Vâlcov nu mai are şanse să revină în Senat, spun surse PSD, deşi a fost apropiat de Liviu Dragnea.

Fără Agamiţă Dandanache

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a promis că rupe tradiţia candidaţilor paraşutaţi de la centru. „Nu voi trimite de la București în niciun județ pe nimeni. Niciun Agamiță Dandanache nu va mai exista în PSD”, a spus Dragnea. El a explicat că fiecare parlamentar PSD care mai vrea un mandat trebuie să obțină, obligatoriu, sprijinul organizației din care face parte.


Cine doarme liniștit în PSD

Printre foştii miniştri PSD care nu vor avea emoţii la alegeri se numără Rovana Plumb (foto) – Muncă și Mediu, spun surse PSD pentru EVZ. Mai au asigurat un loc în viitorul Parlament şi Mihai Tudose (Economie), Mircea Duşa (Apărare), Liviu Pop (Dialog social; Educaţie), Ecaterina Andronescu (Educaţie), Doina Pană (Dialog Social; Ape, păduri), Ionuţ Vulpescu (Cultură). „Ştiţi cum e? Parlamentar înseamnă ceva colateral cu meseria ta, oricând poţi să cobori din tren la prima staţie”, a declarat ieri Doina Pană, pentru EVZ, despre posibilitatea ca unii foşti miniştri să nu mai prindă Parlamentul.


Accesează: