Evenimentul Zilei > Politica > PSD ia în considerare greva parlamentară. Anunțul lui Marcel Ciolacu
PSD ia în considerare greva parlamentară. Anunțul lui Marcel Ciolacu

PSD ia în considerare greva parlamentară. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că nu poate să instige românii să iasă în stradă, riscând astfel ca aceştia să se îmbolnăvească. Liderul social-democrat a menţionat că social-democraţii iau în considerare o grevă parlamentară ca formă de luptă a Opoziţiei cu cei de la guvernare.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că susține vaccinarea. El crede că cea mai bună soluție este vaccinarea.

Nu pot să instig oamenii să iasă în stradă

„Eu nu pot să instig oamenii să iasă acum în stradă. Eu, de exemplu, susţin vaccinarea, eu sunt de acord că oamenii trebuie să se vaccineze, am lămurit-o şi pe mama mea, pe rudele mele şi pe socrii mei. Cred că în acest moment cea mai bună soluţie este vaccinarea. Nu există altă soluţie. Sunt total de acord că nu trebuie să fie obligativitatea vaccinării. (…) Eu cred că purtarea măştii în acest moment este benefică.

Aşa consider eu. Nu pot să instig acum, să scot, credeţi-mă că încă are capacitatea PSD, părerea mea că acum o are şi mai mare, să scoată zeci de mii de oameni în stradă. Nu pot să îmi asum ca eu să îmbolnăvesc oameni în acest moment. Eu nu pot să îmi asum acest lucru”, a afirmat Ciolacu la Antena 3, întrebat despre cum luptă PSD din Opoziţie împotriva celor de la guvernare, relatează Agerpres .

PSD ia în considerare o grevă parlamentară

Când a fost întrebat dacă PSD ia în considerare o grevă parlamentară, Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric. Am vorbit în seara aceasta cu liderul…, mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen.

A vrut domnul Iohannis şi Parlamentul său? Ia, domnule! O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează Opoziţia”.

Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu va fi dezbătută săptămâna viitoare

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat luni depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, solicitând să fie dezbătută în această săptămână.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea să fie dezbătută în plen lunea viitoare, urmând să fie votată miercuri.

Alfred Simonis a afirmat că Biroul permanent a încălcat regulamentul la stabilirea calendarului dezbaterii moţiunii. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi reprezentanţii PNL, USR PLUS, UDMR şi ai minorităţilor au făcut însă „scut” în jurul lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Simonis, moţiunea va fi dezbătută la nouă zile de la depunere, şi nu în şase zile, cum prevede Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.