Liderul PSD a avut una dintre cele mai dure ieșiri împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că face afirmații împotriva României, că i-a susținut pe cei care au votat împotriva României și care cer sancțiuni împotriva țăii noastre.

„Deasupra acestor cetățeni români europarlamentari se află Iohannis, care spune că România nu este pregătită să preia conducerea rotativă a UE. Acesta este un act de trădare națională”, a afirmat Dragnea. Liderul PSD le-a cerut celor din conducerea PSD ca, imediat după Anul Nou, să depună plângere penală împotriva lui Iohannis pentru înaltă trădare.

 

Trădători și securiști

Liviu Dragnea nu i-a iertat nici pe George Maior și Florian Coldea, care ar fi intervenit în actele de justiție. „Hârtia făcută de ofițerul SRI, avizată de Maior și Coldea era rechizitoriu”, a spus președintele PSD despre dosarele cu probe falsificate.

Liderul social democrat a lansat un atac furibund și la adresa celor care au plecat din PSD. „Trădătorii se înghesuie la partidul securiștilor. Am fost trădați de unii pe care i-am crezut colegi, camarazi cu noi, unii se înghesuie la un partid securist, făcut de securiști pentru securiști”, a spus Dragnea. Nu a dat nume, dar având în vedere că majoritatea celor plecați din partid s-au înscris la formațiunea condusă de Victor Ponta, este ușor de dedus la cine face referire.

 

Nu mă bag în poză cu dușmanii

Un atac neașteptat i-a avut drept țintă chiar pe cei din familia europeană din care face parte și PSD, socialiștii europeni. „Vreau să dau câteva explicaţii despre neprezenţa mea la congresul PES. Nu poate să mă oblige nimeni să vreau să merg neapărtat să mă bag în poză cu cineva care duşmăneşte România, cu cineva care a nedreptăţit România. Niciodată nu o să mă bag în poză cu oameni care fac rău României. Eu înţeleg că suntem într-o familie europeană care nu vrea să ne ajute, dar măcar să ne asculte”, a explicat Dragnea. Acesta a accentuat: „nu stau la masă cu dușmanii României”.

 Liviu Dragnea a mai spus că oficialii europeni cer României să modifice Constituția. „Vor să dăm puteri sporite președintelui Iohannis. Propun să-l punem pe Klaus președinte pe viață”, a mai spus liderul PSD.

Liviu Dragnea i-a în demnat pe români să creadă în România și să creadă într-un „Guvern românesc care îndrăznește să facă. Atunci românii vor avea acces la o infrastructură mai bună, la o educație mai bună. Cu condiția să fie un Guvern românesc”, a precizat Dragnea. „Miza este de fapt România, resursele naturale ale României, potențialul uriaș pe care îl are, miza reprezintă dreptul fiecărui român este să aibă acces la o justiție independentă și nu una căpușată de serviciile secrete”, a mai subliniat Dragnea.

Potrivit unor surse, PSD are pregătită Ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere, al cărei termen de adoptare este 15 ianuarie.