Evenimentul ZileiPoliticaPSD, de la extaz la agonie. Dezvăluiri despre decăderea partidului și mama dragonilor

PSD, de la extaz la agonie. Dezvăluiri despre decăderea partidului și mama dragonilor

PSD, de la extaz la agonie. Dezvăluiri despre decăderea partidului și mama dragonilor
Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a explicat, ieri, pentru Evenimentul zilei tot parcursul partidului de la extazul din 2016 la agonia de duminică seara. El consideră că atitudinea ezitantă a liderilor coaliției și curajul lui Iohannis au fost definitorii pentru prăbușirea formațiunii.

„PSD trebuia să fie conștient că este război, și la război nu se merge cu garofițe. Eu mereu am comparat partidul cu un pugilist, un zdrahon care o tot încasează pe ideea că el este mare și nicio lovitură nu-l poate doborî. Uite că s-a întâmplat. Eu, pe omul politic Klaus Iohannis îl detest, dar nu pot să nu apreciez curajul lui. A declanșat și și-a asumat acest referendum și nicio clipă nu a fost ezitant. Nici el nu știa că va fi un asemenea succes, putea să fie un eșec, dar a mers mai departe”, a afirmat Pleșoianu. Politicianul a adăugat că atât Liviu Dragnea, dar și Călin Popescu Tăriceanu sunt genul de politicieni care una zic și alta fac, iau decizii fără să se consulte cu ceilalți. „Eu sunt doar de doi ani și jumătate în politică, dar le-am spus să avem curajul de a lua decizii. Să mergem cu Kovesi până la capăt, cu tot cu sufrageria lui Oprea.  Sau cu suspendarea lui Iohannis. Au ezitat mereu, dreptate până la capăt a rămas doar o lozincă. Cu Iohannis au zis că dacă facem asta îl victimizăm. Nu l-am victimizat și uite unde a ajuns. Mai mult, într-un interviu, după celebra ieșire a președintelui în geaca roșie, Liviu Dragnea vorbea cu duioșie despre Iohannis, spunea că acesta își iubește țara.

Repet, nu au înțeles că este război sau au crezut că boxerul zdrahon poate încasa la nesfârșit”, a explicat Pleșoianu. Mai mult, deputatul reproșează conducerii partidului că pe programul de guvernare au numit succesiv premieri pe care apoi i-a mazilit: „Nu voi uita niciodată o scenă, atunci cu automoțiunea împotriva lui Sorin Grindeanu. Și Dragnea și Tăriceanu stăteau lângă urna de vot și transpirau, la propriu, să numere bilele, să fie siguri că pică guvernul. Pentru ca mai apoi, pe aceeași parlamentari pe care i-au rugat să voteze automoțiunea, să-i roage să voteze numirea lui Grindeanu la ANCOM (Autoritatea Națională de Administrare și Reglementare în Comunicații)”.

Liviu Pleșoianu crede că, cu sau fără Dragnea, PSD este pe nisipuri mișcătoare și că singura soluție ar fi promovarea unor oameni de calitate, care sunt ținuți în umbră. Deputatul spune că PSD își devorează liderii, dar asta numai după ce aceștia s-au înfruptat din partid. Pentru a da o imagine despre comportamentul unor lideri politici, Pleșoianu a făcut o parelelă cu un personaj din Game of Thrones, mama dragonilor. Care era foarte iubită, dar existau și oameni și care nu o iubeau și atunci ea decide să-i pârjolească pe toți, să scape de cei care nu o adulau. „Știu ei ce este mai bine pentru ceilalți și iau decizii”, a spus Pleșoianu despre anumiți lideri unde l-a inclus și pe Dragnea. Întrebat dacă acesta a fost toxic pentru PSD,  deputatul a răspuns că „nu este personajul diabolic construit de marketingul politic”, dar cea mai mare problemă a lui era luarea deciziilor fără să se consulte cu ceilalți, deși mereu promitea că o va face.

 


Accesează: