Pe lângă asta, social democrații au convocat pentru vineru, 8 iunie, Comitetul Executiv Naţional al partidului, care va avea loc în Bucureşti, au declarat surse din partid pentru Agerpres.

În BPN se va stabili, în primul rând, mandatul cu care delegaţia PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni de miercuri, convocate pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”. PSD ar fi trebuit să meargă marţi la Cotroceni, dar întâlnirea a fost reprogramată la cererea premierului Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă, preşedinte interimar al partidului, va face o informare cu privire la întâlnirile pe care le-a avut marţi la Bruxelles.

Vor mai fi discuţii organizatorice cu privire la alegerea unor secretari generali adjuncţi. Este posibil, de asemenea, să fie stabilită data congresului partidului şi dacă este cazul să fie două congrese – unul pentru modificarea statutului şi pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, respectiv unul pentru alegerea conducerii PSD.

 

Te-ar putea interesa și: