Evenimentul Zilei > Politica > Ședință de urgență la PSD! Social democrații pregătesc mutarea finală în lupta cu Iohannis.
Ședință de urgență la PSD! Social democrații pregătesc mutarea finală în lupta cu Iohannis.

Ședință de urgență la PSD! Social democrații pregătesc mutarea finală în lupta cu Iohannis.

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD se reuneşte miercuri. Printre temele ce urmează a fi discutate fiind mandatul cu care delegaţia social-democrată va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Pe lângă asta, social democrații au convocat pentru vineru, 8 iunie, Comitetul Executiv Naţional al partidului, care va avea loc în Bucureşti, au declarat surse din partid pentru Agerpres.

În BPN se va stabili, în primul rând, mandatul cu care delegaţia PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni de miercuri, convocate pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”. PSD ar fi trebuit să meargă marţi la Cotroceni, dar întâlnirea a fost reprogramată la cererea premierului Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă, preşedinte interimar al partidului, va face o informare cu privire la întâlnirile pe care le-a avut marţi la Bruxelles.

Vor mai fi discuţii organizatorice cu privire la alegerea unor secretari generali adjuncţi. Este posibil, de asemenea, să fie stabilită data congresului partidului şi dacă este cazul să fie două congrese – unul pentru modificarea statutului şi pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, respectiv unul pentru alegerea conducerii PSD.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: