„Iresponsabilitate, incompetență, bătaie de joc la adresa contribuabilului român? PSD le bifează pe toate trei. Așa a trecut legea pensiilor prin parlament, FĂRĂ surse de finanțare doar cu impactul NEGATIV pentru buget. #RomaniiTrebuieSaStie. P.S. Bugetul pentru 2020 a fost construit având la bază legislația în vigoare”, a scris Florin Cîțu în  postarea sa.

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu și-a ilustrat acuzațiile cu imaginile unui document din care rezultă impactul negativ pe care îl va avea Legea pensiilor promovată de social-democrați asupra bugetului general consolidat al statului. Conform documentului prezentat de ministrul liberal, în 2020 și în 2021, impactul financiar va fi negativ, de – 24.852 milioane de lei, respectiv  – 58.103 milioane de lei.

Noua postare este menită să întărească declarațiile anterioare ale ministrului Florin Câțu, potrivit cărora PSD a lăsat o gaură în bugetul de anul viitor de peste 51 de miliarde de lei, bani ce reprezintă fondurile necesare plății pensiilor.

„Știți care este gaura pe care ne-a lăsat-o (c.n. guvernarea PSD) pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Au aprobat o lege fără sursă de finanțare. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră și asupra românilor. Da, sunt în buget (n.r. banii de pensii)”, a spus Florin Cîțu.

El a răspuns unei interpelări a Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit căreia creșterea pensiilor este posibilă, în acest an, cu doar 4%, iar nu cu 40% , așa cum prevede noua lege.