Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu aruncă bomba: Ce se întâmplă cu pensiile românilor. „Gaura PSD – 51 de miliarde”
Cîțu aruncă bomba: Ce se întâmplă cu pensiile românilor. „Gaura PSD – 51 de miliarde”

Cîțu aruncă bomba: Ce se întâmplă cu pensiile românilor. „Gaura PSD – 51 de miliarde”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a atacat fostul guvern PSD, făcând publică o „gaură” de 51 miliarde de lei, pe care social-democrații ar fi lăsat-o în bugetul pentru anul viitor.

Totodată, Florin Cîțu a precizat că sunt bani de pensii în buget.

„Știți care este gaura pe care ne-a lăsat-o (c.n. guvernarea PSD) pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Au aprobat o lege fără sursă de finanțare. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră și asupra românilor. Da, sunt în buget (n.r. banii de pensii)”, a spus Florin Cîțu.

În contextul afirmației lui Mugur Isărescu, potrivit căreia majorarea pensiilor este posibilă cu 4%, nu cu 40%, ministrul Finanțelor a subliniat că guvernatorul României „este un economosit foarte bun” care „se uită din punctul de vedere al presiunilor pe buget”.

„Domnia sa înțelege foarte bine ce înseamnă această presiune, această lipsă de finanțare în legea pensiilor. Deocamdată legea spune foarte clar: banii sunt acolo pentru pensii. Domnia sa a explicat un scenariu. Nu poți fi de acord cu un scenariu”, a susținut Florin Cîțu.