Evenimentul Zilei > Justitie > Proxenetul șomer care rula sute de mii de euro, prin bancă. Cum a fost prins ”Sharpele nebunu”
Proxenetul șomer care rula sute de mii de euro, prin bancă. Cum a fost prins ”Sharpele nebunu”

Proxenetul șomer care rula sute de mii de euro, prin bancă. Cum a fost prins ”Sharpele nebunu”

Fetele din dosarul ”proxeneților șeici” de la Dej erau racolate prin metoda ”lover boy”. În prima fază, spun procurorii, proxeneții afișau un lux orbitor în fața celor care, ulterior, deveneau prostituate și erau scoase la produs în diferite bordeluri de lux din Austria, Italia sau Elveția.

Doi dintre proxeneți, arestați în acest dosar, aveau mașini cu o valoare de cuprinsă între 200.000 de euro și 400.000 de euro, de unde le-a venit și porecla de ”proxeneții șeici”.

De exemplu, Cosmin Pop (foto) zis ”Sharpele nebunu”, avea o mașină de peste 400.000 de euro. Un alt proxenet cu mașină scumpă, era Codin Pop, care avea un Bentley. Cu acest stil de viață, mai spun procurorii, fetele, fără educație erau prostite că și ele pot câștiga sume imense de bani, dacă se vor prostitua și ele și le vor trimite banii câștigați din prostituție ”iubiților” lor pentru ”zile mai bune”.

EvZ vă prezintă alte informații despre proxenetul Cosmin Pop, care avea trimise la ”produs” două fete. Una dintre acestea Cristina P. era familiarizată cu problemele financiare ale proxenetului, care în actele de la bancă era trecut șomer.

De exemplu, spun procurorii, în data de 22 ianuarie 2020, Cristina P. a avut o conversație cu altă prostituată în care se plângea de probleme financiare ale ”iubitului” ei, Cosmin Pop. ”În cadrul discuției cele două vorbesc despre faptul că numitul Pop Cosmin a postat un anunț prin care-și oferă la vânzare autoturismul Rolls Royce.

Acesta ar fi primit suma de 175.000 de euro pentru autoturism (n.n. deși mașina valorează 400.000 de euro, din cauza problemelor penale despre care a aflat, Pop Cosmin vroia să scape mașină). Cele două povestesc despre faptul că ar trebui să vândă mașina. În continuare, Andreea i-a spus numite P. Cristina că în două trei luni adună iarăși suma necesară pentru plata avansului. Cristina spune că mașinile au fost pentru Bodi (Alex Bodi – iubitul Biancăi Drăgușanu – n.n.) și croat, că 75.000 sau 80.000 de euro trebuie să le dea lor și restul, în jur de 100 și ceva le rămân lor, dar oricum nu le ajung și mai rămân cu datorii”, spun procurorii.

În continuare, în actul prin care au cerut arestarea celor șase proxeneți, procurorii spun că o altă prostituată Maria V. a adunat sume imense de bani. ”Cele două discută despre faptul că Pop Codin (n.n. – un alt proxenet arestare în dosar) a fost sunat din nou de către V.Maria și care i-ar fi transmis că trebuie să îi restituie suma de 400.000 de euro, că ea a făcut peste un milion de euro, că i-ar fi dat termen. Interlocutoarele au făcut referire la trei apartamente cumpărate de către V. Maria, dar care încă au rate și nu-s plătite toate, iar ei nu-i trebuie”.

Proxenetul șomer

Procurorii spun că au probe că proxenetul arestat Cosmin Pop, avea statutul de șomer. Cel puțin așa figura în sistemul bancar. La un moment dat, ”iubita” acestuia, prostituata Cristina P. a fost chemată la bancă pentru a se verifica situația lui Cosmin Pop, și a rulajelor imense de bani făcute de acesta, deși era șomer. De aici, aflăm și veniturile realizate de Cristina P., doar dintr-o singură sursă, un austriac cu care întreținea relații sexuale.

”În data 23.01.2020, ora 12.56, Pop Cosmin a vorbit la telefon cu P.Cristina care fusese anterior la bancă. Aceasta din urmă i-a transmis că au fost câteva verificări din partea băncii, întrucât figura ca șomer, dar avea tranzacții de sute de mii de euro și au verificat eventuale fraude. Susnumita a menționat că i-a transmis reprezentantului băncii că a primit banii de la un iubit din Austria (cel mai probabil făcând referire la numitul Heinz D., care plătea contravaloarea actelor sexuale întreținute, așa cum rezultă din extrasele de cont – contul de Euro deschis la … pe numele lui P. Cristina, care în total i-a trimis 269.500 de euro, în perioada 2016-2018).