Tocmai de aceea, potrivit independent.md, „frigăruile sunt un fel de mâncare de care nu ai cum să te plictiseşti”, existând însă câteva secrete ca să fie perfecte.

În apă rece

Cum ar fi să fie puse la înmuiat. Dacă foloseşti beţe de frigărui din lemn este nevoie de trucul ăsta dacă nu vrei să se ardă pe grătar. Pune beţele în apă rece timp de 30 de minute înainte să le foloseşti.
Indiferent ce tip de carne îţi place, alege bucăţi de carne mai grase. În cazul puiului alege pulpe dezosate pe care să le porţionezi în cubuleţe. Grăsimea este esenţială dacă nu vrei nişte bucăţi de carne uscate pe grătar. Grăsimea este cea care face friptura suculentă. Dacă faci frigărui numai din bucăţi de carne, lasă puţin spaţiu între ele pentru a permite rumenirea perfectă.

Poţi amesteca

Gândeşte-te că toate trebuie să aibă aproape acelaşi timp de gătire. Cele mai bune legume de folosit la frigărui sunt ceapa, roşiile, ardeii graşi, ciupercile, dovlecelul, vânăta, tăiate în bucăţi aproape egale cu cele de carne. Cele mai bune combinaţii sunt: pulpa de porc cu dovlecel, pulpa de miel cu ceapă roșie, pulpe de pui cu ciuperci şi vită cu ardei gras.
La capitolul condimente poţi amesteca pudră de chili, boia dulce, pudră de usturoi, sare, piper cayenne şi chimion măcinat pentru un mix picant potrivit pentru carnea de porc. Sau poţi amesteca piper Sichuan, seminţe de chimion şi sare pentru o nouă savoare a cărnurilor de pui. Foloseşte același amestec sau o parte din componentele lui şi pentru legume.