Evenimentul Zilei > Politica > Minerii îi bagă în ședință pe membrii coaliției de guvernare
Minerii îi bagă în ședință pe membrii coaliției de guvernare

Minerii îi bagă în ședință pe membrii coaliției de guvernare

Protestele minerilor din Lupeni îi băgat în sendință de urgență pe mebrii coaliției de guvernare.

Luni, protestele minerilor din Lupeni i-au băgat în ședință pe unii membri ai coaliției de guvernare.

De la ședință a lipsit ministrul Economiei, a cărei prezență era extrem de necesară.

Protestele minerilor din Lupeni îi bagă în ședință pe membri coaliției de guvernare.

Mai mult, în această seară, Guvernul Cîțu se reunește în ședință.

Premierul Florin Cîțu a spus că s-a găsit soluția pentru plata salariilor, însă îi acuză pe unii politicieni că profită de pe urma acestei situații. Reamintim că mai mulți mineri s-au blocat în subteran de câteva zile, nemulțumiți de faptul ca s-a întârziat cu plata salariilor.

„E un domeniu dificil și această tranziție la economia verde în toată Uniunea Europeană vine cu probleme. Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluția aleasă e una care rezolvă problema. Acest guvern a arătat că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluția pentru următoarele 3 luni”, a spus Cîțu.

„Trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei, de aceea spun că nu cred că soluția aleasă e bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, a adăugat el.

„Găsim soluții, îi înțeleg, știu că trec printr-o situație dificilă. Formula prin care încearcă să rezolve această situație nu mi se pare cea mai fericită, dar mi se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe ultima acestei categorii sociale. Țineți minte ce a fost în anii 90. Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și a altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a mai spus Cîțu.

CITEȘTE ȘI Bilanț coronavirus, 22 februarie. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore