Hans-Georg Maaßen și-a exprimat scepticismul cu privire la faptul că, în timpul manifestațiilor din Chemnitz de la finalul lunii trecute. Aceste afirmaţii au fost catalogate de Angela Merkel drept "intervenţii în politica de zi cu zi".

Această solicitare vine şi ca urmare a protestului social-democraţii la adresa şefului serviciului de informaţii, proteste ce riscau să provoce tensiuni puternice în rândul coaliţiei guvernamentale.

„Domnul Maaßen este inacceptabil în postul său, deoarece a distrus masiv încrederea în organele desecuritate ale democrației noastre liberale. Acesta este un proces periculos, în situația politică  actuală”, a declarat vicepreședintele SPD, Ralf Stegner.

Potrivit b1.ro, oraşul Chemnitz din Saxonia a fost zguduit de proteste extrem de violente. O serie de ciocniri violente între manifestanții antiimigrație și forțele de ordine au produs imagini care au făcut înconjurul lumii.

Marșurile au fost organizate în urma unui incident cu consecințe mortale, în care un cetățean german a fost înjunghiat de un irakian și de un sirian.