Evenimentul Zilei > Social > Proteste ale proprietarilor și angajaților din domeniul HoReCa. Ce nemulțumiri au
Proteste ale proprietarilor și angajaților din domeniul HoReCa. Ce nemulțumiri au

Proteste ale proprietarilor și angajaților din domeniul HoReCa. Ce nemulțumiri au

La Oradea și Sânmartin, proprietari și angajați ai hotelurilor, localurilor și pensiunilor dn staținuile Băile Felix și Băile 1 Mai au protestat marți. Protestatarii sunt nemulțumiți de faptul că în 2021 nu se vor mai emite vouchere de vacanță, că sprijinul financiar promis de stat întârzie și au acuzat lipsa dialogului cu guvernanții.

Proteste la Sânmartin și Oradea ale proprietarilor și angajaților din domeniul HoReCa

Aproximativ 200 de angajaţi şi proprietari ai hotelurilor, pensiunilor şi localurilor din staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai au protestat marţi, pe platoul din faţa Primăriei Sânmartin, iar alte câteva zeci au ieşit în stradă, în Oradea, în faţa restaurantelor închise pentru o jumătate de oră.

Aceștia au fost nemulţumiţi de faptul că nu se vor mai emite vouchere de vacanţă, că sprijinul financiar promis de stat, grantul 3, întârzie, dar şi de lipsa dialogului cu guvernanţii.

Peste 200 de protestatari cu pancarte care au scandat lozinci împotriva distrugerii turismului

Purtând pancarte, angajaţii din industria turismului au scandat lozinci împotriva distrugerii turismului în România.

Proteste similare au avut loc şi în Oradea. Câteva zeci de angajaţi din industria ospitalităţii, alături de proprietarii de restaurant, au ieşit în stradă împotriva măsurilor bugetare care afectează HoReCa.

Promisiuni neonorate ale Guvernului. Vouchere de vacanță anulate în 2021

„Noi ne-am raliat acţiunii demarate de organizaţia patronală HORA, răspunzând la invitaţia acesteia. Doleanţele noastre se referă la respectarea promisiunilor făcute de către Guvern. Să se înţeleagă foarte clar că HoReCa nu doreşte ajutoare de la stat, doreşte compensaţie pentru activitatea întreruptă, conform prevederilor legale şi determinate de măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, patronul unui restaurant, Mircea Popa.

Pentru a fi mai eficienți, mai mulţi întreprinzători orădeni, mai exact managerii a şapte restaurante din municipiu, au iniţiat asocierea în vederea afilierii la organizaţia naţională HORA.

Se va înființa Asociația Ospitalității Bihor

„Ea se va numi Asociaţia Ospitalităţii Bihor, ai cărei membri fondatori sunt reprezentanţii restaurantelor Allegria, Rivo, Via 29, Mediteran, Due Fratelli şi Rosecaş. După înregistrare la instanţă, desigur că vom primi toţi membrii doritori din judeţul Bihor. Sperăm să se finalizeze în două săptămâni. Numele este rezervat şi suntem în curs de înregistrare la instanţă”, a mai precizat Mircea Popa, iniţiator al asocierii.

„Aşteptăm măsurile promise de Guvern. De mai bine de zece luni nu se înfăptuieşte absolut nimic. Noi, agenţii economici, trebuie să facem faţă la situaţia aceasta dificilă. Vânzările au scăzut cu 60%. Fiind unităţi non-stop, suntem restricţionaţi pe tip de noapte. Am înţeles, sunt legi, prevederi, le respectăm. Dar şi Guvernul trebuie să respecte ceea ce a promis”, a declarat Ana Chilba, administrator unui fast-food.