Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste la nivel național în România: „Guvernul a dezamăgit!”
Proteste la nivel național în România: „Guvernul a dezamăgit!”

Proteste la nivel național în România: „Guvernul a dezamăgit!”

Sindicaliștii ambulanțieri sunt pregătiți să iasă în stradă din cauza Guvernului, care i-a „dezamăgit” contestând la CCR legea prin care ar fi trebuit să primească stimulente de risc în valoare de 2.500 de lei.

Pandemia de Coronavirus se pare că generează noi conflicte în România. Ambulanțierii au fost „dezamăgiți” de Guvernul României și au de gând să acționeze în consecință.

Ce se întâmplă, de fapt?! Scandal la CCR

Personalul din serviciile de ambulanţă, care „luptă” zilnic împotriva pandemiei de Coronavirus, este pregătit să reacţioneze prin acţiuni de protest la nivel naţional în urma gestului Guvernului de a contesta la Curtea Constituţională legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020, potrivit unui comunicat remis joi de Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România (FNSAR).

Comunicatul organizației sindicale explică concret care sunt nemulțumirile personalului ambulanțier.

„Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanţă este pregătit să reacţioneze prin acţiuni de protest la nivel naţional în urma gestului Guvernului României de a contesta la Curtea Constituţională a României o lege adoptată în Parlamentul României, pe anumite motive, fără ca înainte de dezbaterile parlamentare să accepte o discuţie cu reprezentanţii serviciilor de ambulanţă pe linie sindicală, respectiv conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România pe această temă”, se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale.


Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România se declară dezamăgită de faptul că Guvernul României ar fi contestat, marţi, la Curtea Constituţională, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020, care aproba acordarea stimulentului de risc în valoare de 2.500 de lei pentru categorii ale personalului medical implicat în combaterea coronavirusului.

„Guvernul României a dezamăgit personalul operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă din România prin contestaţia depusă la Curtea Constituţională în data de 07.07.2020, cu privire la Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020 privind modificarea şi completarea art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă – (PL-x nr. 347/2020)”, se menţionează în comunicatul remis de FNSAR.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: