Subprefectul pe probleme de securitate al Teheranului, Ali Asghar Nasserbakht, a anunțat arestarea a circa 200 de manifestanţi, potrivit agenţiei Ilna, apropiată reformatorilor, scrie AFP, preluată de Agerpres


VIOLENȚE pe străzile Iranului! Oamenii au dărâmat panouri cu chipul liderului și strigă: „Moarte lui Khamenei” – VIDEO


„Aceste persoane au fost deferite justiţiei (…) Mai mulţi studenţi arestaţi au fost eliberaţi şi predaţi familiilor lor”, a declarat Ali Asghar Nasserbakht. El a acuzat că printre persoanele arestate se află „40 de lideri ai unor adunări ilegale”. „Acţionăm cu toleranţă şi sperăm că situaţia va reveni la normal cât mai curând posibil”, a mai susținut subprefectul. 

El a confirmat că au fost împrăştiate mai multe mitinguri în centrul Teheranului, subliniind că „poliţia îşi face datoria” pentru a ţine situaţia sub control. 


Conflict în Orientul Mijlociu! Trump LOVEȘTE Iranul din plin. AVERTISMENTUL la adresa Teheranului care pune lumea pe JAR


Puțin mai devreme, agenţia Fars, apropiată conservatorilor, a informat că aproape 200 de protestatari încercau să se strângă duminică spre seară în centrul Teheranului lansând sloganuri. 

Manifestaţii împotriva puterii şi pentru condiţii mai bune de trai au loc, începând de joi, în mai multe oraşe din Iran. Represaliile contra protestatarilor s-au soldat deja cu doi morţi. 


Situație EXPLOZIVĂ în Iran. Mii de oameni PROTESTEAZĂ în stradă. Președintele și CLERUL islamic, CONTESTAȚI


Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că respinge „violenţele şi distrugerea bunurilor publice”. El a susținut că trebuie creat „un spaţiu pentru ca partizanii revoluţiei şi poporul să îşi poată exprima îngrijorările zilnice”. „Trebuie chiar să creăm condiţiile pentru critică, proteste legale, inclusiv manifestaţii şi adunări legale”, a mai spus şeful statului. „Este dreptul poporului”, a mai spus Rohani. 

Te-ar putea interesa și: