Bastoane din baloane, mascați, pirați și neveste disperate

Bastoane din baloane, mascați, pirați și neveste disperate

Comicul nu a lipsit la protestele din ultimele zile, într-o Românie eternă şi fascinantă. Manifestanţi înarmaţi cu bastoane din... baloane, mascaţi sau piraţi, târâţi acasă de neveste sau mame ori, pur şi simplu, protestul cu un singur om – sunt doar câteva dintre exemple.

Cum românii sunt inventivi, nu se putea ca protestatarii să fie altfel. Pe lângă încruntarea şi ura izvorâte din frustrări şi-un trai greu, printre protestatari s-au remarcat şi oameni cu simţul umorului. Spre exemplu, un tânăr confecţiona bastoane din baloane şi le împărţea celor care doreau. "Fără Violenţă! Lăsaţi-ne să zâmbim! Avem bastoane, nu baloane!" – erau mesajele adresate de el, fan al mişcării "Ocupy România", protestatarilor.

"Zâmbăreţul" era un alt personaj cu simţul umorului. "Nu vă supăraţi, pot să vă fac o fotografie?", îl întreabă un ziarist. "Dar cum să nu, bineînţeles!?! Staţi puţin, să şi zâmbesc!" – a venit replica, urmată, de un râs sănătos. Spunea că poartă masca pentru a arăta că se poate protesta şi cu zâmbetul pe buze, dar şi în speranţa că va determina, astfel, şi alţi oameni să se alăture protestului. Masca îl simboliza pe Guy Fawkes, unul dintre liderii Complotului Prafului de Pușcă, din 1605, care viza înlăturarea guvernării protestante din Marea Britanie, prin aruncarea în aer a Palatului Parlamentului, în timp ce înăuntru se afla nobilimea și Regele James. Un alt personaj care ieşea în evidenţă era "Piratul". Purta o pălărie asemănătoarei celei a lui Johny Deep, din filmul cu acelaşi nume, dar avea şi un papagal. Ce-i drept de pluş. Spunea că a luat pasărea fiindcă aşa vorbesc ei, protestatarii, singuri, ca papagalii, căci nu-i ascultă nimeni.

Cruci, sicriu, colivă şi lumânări

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici situaţiile tragi-comice nu au lipsit. Unii dintre protestatari au improvizat un sicriu şi o cruce, pentru a plimba un manifestant prin mulţime şi a anunţa că organizează înmormântarea preşedintelui Băsescu. Manifestantul nu se comporta, însă, asemeni unui mort, ci se ridica şi gesticula, spre deliciul mulţimii. Alţii au venit în întâmpinarea gestului şi au împărţit colivă şi lumânări.

Baia de Arieş - un singur protestatar

Umor involuntar la Baia de Arieş. Un singur protestatar s-a postat în faţa Primăriei, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale şi declarându-şi, în acelaşi timp, solidaritatea cu manifestanţii din Capitală. Imaginile circulă pe reţelele de socializare de câteva zile, spre distracţia a zeci de mii de români.

Târâţi acasă de nevastă şi mamă

Incidente hilare şi la protestul din Drobeta Turnu Severin. O femeie însoţită de copil a venit după soţul său, la proteste, pentru a-l lua acasă. Femeia şi-a certat şi lovit soţul, spre deliciul mulţimii, în timp ce acesta îi spunea că a venit fiindcă i s-au promis alimente. În acelaşi oraş un tânăr a fost luat în palme, de la protest, de către mama sa, care îi replica "Ce, mă, ţi-au dat bani?!".