Manifestanţii au cerut şi demisia actualului cabinet de la guvernare. Printr-o suspendare temporară a Legii migrației politice, primarii primesc un răgaz de 45 zile să se mute la partidul la care doresc. 

Este şi motivul pentru care PDL şi PNL sunt gata să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.  Peste 40 de persoane au protestat, duminică, și în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de OUG care permite migraţia primarilor. Participanţii au împărțit trecătorilor colivă pentru statul de drept.

Participanţii la protest s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având asupra lor afişe cu mesaje precum "Perspectivă tristă, România traseistă”, "Opriţi monta cu Ponta”, "Jos Guvernul”, "Guvernul României organizează casting pentru producţia "Ali Ponta şi 40 de hoţi”, "Pesedism egal proxenetism”, "Ponta – peştele prostituţiei politice” sau "Moralitatea ta e nulă dacă sari din partid în partid”.

Au fost reactii dure la aceasta ordonanta, mai ales din partea lui Traian Basescu. PNL si PDL vor depune o motiune de cenzura in Parlament, luni, prin care vor sa dea jos Guvernul Ponta.

Reactii negative au venit si din partea Ambasadei SUA si Ambasadei Marii Britanii.