Evenimentul Zilei > Justitie > Protestatarul de profesie Avrămuță s-a urcat pe CSM
Protestatarul de profesie Avrămuță s-a urcat pe CSM

Protestatarul de profesie Avrămuță s-a urcat pe CSM

Cezar Avrămuță, cel mai cunoscut protestatar din Piata Universităţii din iarna lui 2012, s-a urcat pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ca de obicei, el flutură un steag tricolor, în timp ce Antena3 susține că astfel el protestează față de cazul Rarinca.

Avrămuță a fost prezentat la un moment dat drept „stegarul dac” și vârful de lance al oricărui protest. El este cunoscut pentru faptul că flutură neîncetat un drapel imens, fără să scoată un cuvânt. L aun moment dat, după ce USL a câștigat alegerile, PNL l-a făcut membru de partid dar s-a autosuspendat la scurt timp. Cezar Avramuţă este protestatarul care, călare pe statuile din faţa Teatrului Naţional, a fluturat un imens steag tricolor toată iarna lui 2012. Avramuţă nu a ratat nici mitingurile de susţinere a candidaţilor USL. Mai mult, a fost recompensat de PNL cu un "premiu special pentru apărarea valorilor democratice".

Stegarul dac, membru de partid

Acum însă, la doar câteva luni distanţă, "Stegarul dac", cum îi place protestatarului să i se spună, cere ca şi USL să fie înlăturat de la putere. Un exemplu îl dă chiar el – membru PNL de doi ani, anunţând că s-a autosuspendat din partid.
"Este cazul acum să-i dăm afară şi pe ăştia, pe uselişti. Nu şi-au respectat angajamentul. Cel mai tare mă nemulţumeşte nefinalizarea referendumului şi aici întreg USL-ul este vinovat, nu numai PSD-ul. Coabitarea cu Băsescu este capodopera din grădina PSD, dar de nefinalizarea referendumului este vinovat întregul USL, inclusiv PNL-ul. În plus, cei de la USL nu iau măsuri economice serioase, populaţia aştepta altceva. Nu au o concepţie, nu au soluţii", a spus Avrămuță.

Cezar Avramuţă a recunoscut şi că mai bine de jumătate dintre cei care au ieşit iîn 2012 să protesteze în Piaţa Universităţii erau plătiţi de PSD.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: