Evenimentul Zilei > Actualitate > Protestatar la Poliție: ”Am rugămintea să vă faceți dumneavoastră pur și simplu treaba!” HOȚII din tramvaie, FILMAȚI ÎN FLAGRANT, acționează de luni bune, fără ca Poliția să intervină I VIDEO
Protestatar la Poliție: ”Am rugămintea să vă faceți dumneavoastră pur și simplu treaba!” HOȚII din tramvaie, FILMAȚI ÎN FLAGRANT, acționează de luni bune, fără ca Poliția să intervină I VIDEO

Protestatar la Poliție: ”Am rugămintea să vă faceți dumneavoastră pur și simplu treaba!” HOȚII din tramvaie, FILMAȚI ÎN FLAGRANT, acționează de luni bune, fără ca Poliția să intervină I VIDEO

În Timișoara e mai bine să fii jefuit ziua în amiaza mare în tramvai, decât să reclami public acest lucru. Poliția Timiș nu prinde hoții care acționează de luni bune în mijloacele de transport în comun, dar îl amendează pe timișoreanul care, sătul de aceste jafuri, ”bate obrazul” instituției public, la portavoce.

Hoții din buzunare care acționează în mijloacele de transport în comun din Timișoara, fac ravagii. Zilnic, mai ales pensionari rămân fără banii din genți. Iar Poliția, deși acești hoți sunt demascați de cetățeni, prinși în flagrant și filmați în timp ce jefuiesc bătrânii, nu face nimic. Dovadă că unele din găștile de hoți, formate din infractori condamnați, acționează nestingherite în continuare.
Sătul de impasibilitatea oamenilor legii, un timișorean a protestat, ieri, cu o portavoce în mână în fața sediului Poliției Timiș. Urmarea? A fost amendat pentru ”tulburarea liniștii publice”.

”Am protestat astăzi și in fața Poliției Timiș. Am fost reținut ulterior de către doi domni polițisti, cu toate ca m-am legitimat și am solicitat să-mi trimită direct acasa un eventual proces verbal de sancțiune contravențională. Polițistii au insistat și ca sa evit amplificarea scandalului, am fost nevoit să-i urmez la Sectia 1 Poliție, unde am fost sancționat contraventional cu suma de 200 de lei, pentru tulburarea ordinii si liniștii publice. Daca apreciați demersul vă rog să redistribuiți! Precizez că demersul este unul pur civic. Nu fac parte din niciun partid si nu candidez la nicio functie publică”, relatează Cristi Brâncovan.

De două săptămâni, Cristi Brâncovan demască prin postările sale pe Facebook  sau Youtube furturile din tramvaie, declanșând, de unul singur, o reală campanie împotriva hoților.

”Domnilor polițiști, (…) vreau să atrag atențai asupta unei  probleme foarte foarte grave din orașul nostru, cea a ordinii publice. Avem o foarte gravă problemă, iar cetățenii acestui oraș doresc o rez. Mijloacele de transport în comun sunt pline de hoți. oamenii sunt tâlhăriți, sunt furați, fără ca cineva să poată să intervină eficient. Discutăm de furturi calidifacte, de lucruri pe care cet obișn nu le poate rez singur. Hoții sunt grup infracțional organizat. Vă solicit în mod public să lăsaâi al oparte alte interese, să vă implicați să ne salvați de acești hoți”, le-a cerut timișoreanul la portavoce. El a mai spus că probabil 15 din polițiști sunt corupți, în relație direct cu hoții, dar restul ar trebui să intervină. Imediat au apărut doi polițiști care l-au dus la secție și l-au amendat.

La sfârșitul săptămânii trecute, timișoreanula organizat o acțiune în Piața 700  pentru a avertiza lumea că mijloacele de transport în comun sunt nesigure, fiind pline de hoți.  Cineva a surprins într-o filmare, într-o stație de tramvai, o bandă cunoscută de hoți, care își împărțeau prada.  Filmarea postată de Brâncovan pe pagina sa de Facebook a adunat sute de comentarii ale oamenilor care au fost furați de aceștia.  Timișoreanul a postat și o înregistrare audio cu o conversație purtată cu dispecerii IPJ Timiș șicu  polițiștii Secției 1 Timișoara, care refuză să intervină împotriva hoților, invocând aspecte de procedură.

Săptămâna aceasta, Brâncovan a distribuit și un film în care o bandă de hoți de etnie rromă jefuiesc în tramvai, mascând totul cu ajutorul unei plase de plastic. Imaginile au devenit virale, iar timișorenii i-au recunoscut pe autorii furtului cu nume și prenume. ”Este rușinos ca după 10 zile să nu existe niciun fel de reacție din partea dumneavoastră.  Este revoltător ca timișorenii să fie furați zi de zi de o doamnă criminală (n.r. Claudia Florina Mailat, fostă Fekete), care a  fost condamnată la 12 ani și 6 luni și eliberată condoțiomat. (…) Nu e normal ca această criminală să acționeze liberă de luni de zile (n.r. filrmarea a fost surprinsă în decembrie).