Evenimentul Zilei > Actualitate > PROTEST de susținere pentru polițistul orfan UMILIT DE ȘEFI
PROTEST de susținere pentru polițistul orfan UMILIT DE ȘEFI

PROTEST de susținere pentru polițistul orfan UMILIT DE ȘEFI

Mai mulți polițiști din Bacău, Neamț și București s-au solidarizat cu polițistul orfan umilit de șefi, Aurel Munteanu, după ce acesta s-a baricadat într-un birou al Poliției Moinești, în semn de protest față de „abuzurile comandantului”. În urma dezvăluirilor făcute în „Evenimentul zilei” de agent, conducerea Sindicatului National al Agenților de Poliție (SNAP) a organizat, vineri, un protest, chiar în fața Poliției Moinești, prin care au cerut demisia șefului instituției, comisar șef Gelu Margină. Despre acesta, agentul Muntenu și mai mulți colegi de ai săi ne-au declarat că a comis o serie de abuzuri care au culminat cu amenințarea polițistului orfan, după ce acesta a ridicat mai multe premise de conducere ale unor oameni influenți din Moinești.

Polițiștii care s-au solidarizat cu colegul lor, Aurel Munteanu, au îmbracat tricouri pe care scria:„Demisia domnului comisar șef Margină. Solidar cu Munteanu Aurel”. Echipați astfel, agenții SNAP au strigat împotriva comisarului șef Gelu Margină, șeful Poliției Moinești care, spun polițiștii, nu a venit la birou în timpul protestului. Alături de agenți a fost și președintele SNAP, Iulian Surugiu. Acesta a avut, după protest, o întrevedere cu șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, comisar șef  Vasile Oprișan.

„Îi cheamă de acasă pe cei amendați de polițistul Munteanu”

Agenții ne-au povestit că, în urma mediatizării cazului agentului Aurel Munteanu, șeful Poliției Moinești, gelu margină, a chemat „la ordin”, persoanele amendate sau cărora agentul le-a ridicat permisele. „Este un alt abuz care are loc în aceste zile la Moinești. Polițistul Margină se erijează în procuror și cheamă oameni de acasă pentru a-i convinge să dea declarații împotriva agentului Munteanu, cu toate că orice nemulțumire de acest gen se soluționează în instanță”, ne-au spus reprezentanții SNAP.

S-a baricadat în sediul poliției

Agentul șef Aurel Munteanu, un orfan crescut la Casa de Copii care și-a dorit să ajungă polițist a făcut,săptămâna trecută, un gest necugetat: s-a baricadat într-un birou din sediul Poliției Municipiului Moinești și a amenințat că se sinucide. „Nu aveam de gând să pun în pericol viața nimănui”, a mărturist agentul pentru EVZ. Însă, gestul său e considerat de mulți dintre colegii săi un mod disperat de protest față de „atitudinea abuzivă” a unui comandant, comisar șef Gelu Margină, față de subalterni care aplică legea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: