Polițiștii care s-au solidarizat cu colegul lor, Aurel Munteanu, au îmbracat tricouri pe care scria:„Demisia domnului comisar șef Margină. Solidar cu Munteanu Aurel”. Echipați astfel, agenții SNAP au strigat împotriva comisarului șef Gelu Margină, șeful Poliției Moinești care, spun polițiștii, nu a venit la birou în timpul protestului. Alături de agenți a fost și președintele SNAP, Iulian Surugiu. Acesta a avut, după protest, o întrevedere cu șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, comisar șef  Vasile Oprișan.

„Îi cheamă de acasă pe cei amendați de polițistul Munteanu”

Agenții ne-au povestit că, în urma mediatizării cazului agentului Aurel Munteanu, șeful Poliției Moinești, gelu margină, a chemat „la ordin”, persoanele amendate sau cărora agentul le-a ridicat permisele. „Este un alt abuz care are loc în aceste zile la Moinești. Polițistul Margină se erijează în procuror și cheamă oameni de acasă pentru a-i convinge să dea declarații împotriva agentului Munteanu, cu toate că orice nemulțumire de acest gen se soluționează în instanță”, ne-au spus reprezentanții SNAP.

S-a baricadat în sediul poliției

Agentul șef Aurel Munteanu, un orfan crescut la Casa de Copii care și-a dorit să ajungă polițist a făcut,săptămâna trecută, un gest necugetat: s-a baricadat într-un birou din sediul Poliției Municipiului Moinești și a amenințat că se sinucide. „Nu aveam de gând să pun în pericol viața nimănui”, a mărturist agentul pentru EVZ. Însă, gestul său e considerat de mulți dintre colegii săi un mod disperat de protest față de „atitudinea abuzivă” a unui comandant, comisar șef Gelu Margină, față de subalterni care aplică legea.

Te-ar putea interesa și: