UPDATE:

 În faţa Ministerului de Interne, căteva zeci de persoane de la mai multe organizaţii civice au organizat o acţiune de protest tăcut.

Oamenii au aprins candele și au adus flori, în memoria celor două tinere care au fost ucise în Caracal.

„112, ne omori copiii” și „ați ucis din nou” sunt mesajele afișate pe pancarte.

Pe treptele Ministerului au fost puse și fotografiile celor două victime. 

În prezent, echipe de poliţişti şi criminalişti au descins în gospodăria unui individ, unde au fost găsite rămăşiţe umane. Ar fi vorba despre mai multe victime, spun surse din anchetă.

Ştire iniţială:

Drama Alexandrei Măceșanu, tânăra care a sunat de trei ori la 112 de pe un telefon găsit în casa răpitorului ei, a revoltat o țară întreagă.

Deja, în mediul online, au apărut invitaţii la un protest de amploare la Caracal, împotriva instituțiilor statului care au știut ce se întâmplă, dar n-au scos-o pe Alexandra din mâinile criminalului.

Protestul este programat miercuri, 31 iulie, de la ora 17.00.

Alexandra a sunat de trei ori la 112, dar n-a putut fi localizată. Iar când s-a știut unde este, nu s-a putut intra, fiindcă nu era ora potrivită.

Politicienii, în frunte, cu președintele Klaus Iohanis și cu premierul Viorica Dăncilă și-au arătat indignarea.

De asemenea, Nicolae Moga, noul Ministru de Interne, a vineri seară că va merge la Caracal pentru a verifica personal dacă oamenii legii au făcut greșeli și cine sunt cei care se fac vinovați de acestea.

Gheorghe Dincă este acuzat că ar avea legătură cu dispariția uneia dintre fete, pe care ar fi luat-o la ocazie.

În locuința lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal din Caracal anchetatorii au găsit resturi de oase arse și cinci pungi cu carne.

Se crede că acestea sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu, tânăra dispărută miercuri dimineaţă. Gheorghe Dincă este principalul suspect şi în cazul dispariţiei Mihaelei Luiza Melencu, din comuna Dioşti, judeţul Dolj, o fată dispărută în urmă cu trei luni.

„În cazul minorei, de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, a cărei dispariție a fost sesizată la data de 25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate. Acestea sunt datele care pot fi comunicate până în acest moment pentru a nu fi periclitată ancheta, care este în plină desfășurare. De îndată ce vor exista date care pot fi furnizate, acestea vă vor fi comunicate”, au transmis, oficial, polițiștii.

La fața locului au fost trimiși și specialiști din Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică.

„Conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale și Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfășurate de colegii din Olt cu privire la cazul de la Caracal.

Toate activitățile se desfășoară sub coordonarea unui procuror”, au transmis reprezentanții IGPR, potrivit cancan.ro