Judecătorilor constănțeni care, la ora 10,30, au ieșit pe scările din fața Judecătoriei, cu robele în mână, li s-au alăturat și judecători de la Curtea de Apel împreună cu procurori DNA și de la Parchetul Judecătoriei Constanța. “Ne manifestăm, în acest fel, dezacordul față de modul în care legi importante au fost adoptate în Camera Deputaților, legi importante. E vorba de maniera în care au loc aceste modificări, pe repede înainte, în condițiile în care nu au fost dezbateri, nu s-a ținut cont de avizul negativ dat de CSM”,  a explicat judecătorul Marius Nastasiu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Constanța. 

Vorbind în numele colegilor săi, Marius Nastasia a dat exemple care le-ar putea afecta activitatea: “În primul rând înfințarea unor structuri specializate pentru cercetarea noastră, răspunderea materială, care, oricum, exista și e firesc să existe, dar imperiativ, în acest fel, se pune practic presiune”.  Iar primprocurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Viorel Teliceanu, a subliniat că procurorii sunt nemulțumiți și cu privire la propunerile de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală.

Primprocurorul Viorel Teliceanu crede că, “practic, se amputează cele două legi fundamentale iar prin modificarea lor se îngreunează nu numai lupta anticorupție ci, efectiv, lupta împotriva întregii criminialități, afectând, pe lângă activitatea DNA sau DIICOT, inclusiv activitatea parchetelor de pe lângă instanțele de judecată. Comentariul procurorului DNA Andrei Bodean, prezent cu alți doi colegi la protestul din fața Judecătoriei Constanța a fost scurt. Modificările la legile Justiției ne vor împiedica  să ne desfășurăm activitatea. Nu mai e nimeni în siguranță începând de la momentul în care vor intra în vigoare. Legea e un lucru serios, nu poate fi făcută de muncitori de mecanică fină și tâmplari”.