„Am transformat un obiect vital într-un accesoriu la modă”, explică Brian Wood, care are un atelier la Dania Beach, la 40 km nord de Miami.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani, care realizează tot felul de obiecte din piei de reptile, a decis să profite de noua modă: măști de protecție personalizate.

„Sunt măști simple, dar funcționează destul de bine. Se potrivesc bine pe față și puteți adăuga și filtre”, spune Wood, arătând găurile de ventilație de pe măștile sale reptiliene.

Creațile sale sunt disponibile în mai multe culori și sunt vândute cu 90 de dolari bucata.

Unul din furnizorii lui Brian Woon este vânătoarea de șerpi Amy Siewe care-i aduce pitoni de mari dimensiuni, pe care-i jupoaie în curtea casei.

„Pitonul birmanez este o specie invazivă în Florida. Nu vin de aici, ci din Asia de Sud-Est și fac ravagii în Everglades”, spune Amy Siewe, (43 de ani), referindu-se la zona umedă care ocupă o mare parte din sudul Floridei.

Pitonii au fost introduși în regiune probabil ca animale de companie, la sfârșitul secolului trecut. Odată eliberați în Everglades, ei s-au înmulțit rapid, neavând prădători care să îi vâneze, scrie Boursorama.

Agenția pentru pescuit și animale sălbatice din Florida (FWC) îi încurajează localnicii, prin recompense, să prindă acești șerpi constrictori care distrug ecosistemul.

Iguanele devastează și ele flora locală. Anul trecut, FWC le-a cerut cetățenilor să ucidă cât mai multe astfel de șopârle, de preferință cât „mai uman posibil”.

Nici iguanele, deci, nu scapă de foarfecele lui Brian Wood, iar pielea lor este folosită la protejarea oamenilor de coronavirus.