Acesta este, de departe, cel mai mare premiu oferit vreodată: un milion de dolari, echivalentul a 885.000 euro, pentru descoperirea unor puncte vulnerabile în securitatea produselor Apple. De asemenea, concernul va organiza, în las Vegas, o conferință privitoare la securitatea informațiilor.

Noutatea acestei noi oferte de recompensă constă în faptul că ea nu va fi acordată doar hackerilor invitați de firma californiană ci și oricărei alte persoane care se va implica în acest concurs. Dedicată, inițial, doar sistemelor de exploatare a calculatoarelor marca macOS,  oferta făcută de către Apple va incluse și telefoane (iOS), ceasurilor conectate ( watchOS) precum și televizoarelor Apple ( tvOS) .

Milionul de dolari va ajunge la cel care va ,,sparge” rețeaua iOS fără ca proprietarul telefonului să facă vre un fel de operațiune, nici măcar un clic.

În plus, persoana care va reuși să efectueze un atac asupra rețelei, dar fără să interacționeze cu proprietarul telefonului, va primi 500.000 de dolari, explică O1net.com. Apple oferă, de asemenea 50% bonus pentru orice vulnerabilitate logică a sistemului semnalată înaintea celorlalți.