Evenimentul Zilei > Actualitate > Proprietăţile uimitoare ale mierii manuka
Proprietăţile uimitoare ale mierii manuka

Proprietăţile uimitoare ale mierii manuka

Mierea manuka, după cum i se spune, este mult mai eficientă decât mierea obişnuită.

Ceea ce o face mai „tare” în ceea ce priveşte tratarea infecţiilor, precum şi a altor afecţiuni rezistente la antibiotice. S-a dovedit clinic că trateaza diareea, sindromul de colon iritabil şi multe altele.

Mierea manuka raw este o varianta bio ale cărei proprietaţi sunt păstrate în mult varianta naturală. În urma unor teste ale specialiştilor de la Universitatea din Sydney, Australia, s-a demonstrat că mierea manuka a omorât toate tipurile de bacterii, inclusiv pe cele rezistente la antibiotice. S-a dovedit a fi eficientă împotriva mai multor bacterii printre care: Helicobacter pylori (care poate provoca ulcere gastrice), Escherichia coli (cea mai frecventă cauză a rănilor infectate) şi Streptococcus pyogenes (care provoacă dureri în gât). Este şi un antioxidant ce creşte imunitatea şi vitalitatea organismului.

Printre altele, atunci când este aplicată direct pe piele, tratează eczemele, muşcăturile de insecte, arsurile. Poate fi folosita şi în urma expunerii la soare, pentru a trata arsurile solare. Specialiştii spun că pentru a căpăta energie foarte repede, trebuie să consumaţi miere manuka dimineaţa, deoarece conţine carbohidraţi. Atenţie: o cantitate prea mare poate duce la apariţia kilogramelor în plus.