Evenimentul Zilei > Actualitate > Propaganda homosexuală atacă o brutărie
Propaganda homosexuală atacă o brutărie

Propaganda homosexuală atacă o brutărie

Comisia de Egalitate din Irlanda de Nord a amenințat o brutărie din Belfast cu procesul, dacă nu plătește daune pentru că a refuzat să fabrice o prăjitură cu un slogan în favoarea căsătoriilor homosexuale.

Ashers Bakins Company, o firmă familială, a refuzat anul acesta o comandă pentru o prăkitură cu imaginea lui Bert și Ernie, păpușile din show-ul Sesame Street, și care să poarte dedesubt mesajul „Support Gay Marriage”, scrie The Independent.

Prăjitura fusese comandată de un activist gay în mai, pentru a marca Ziua Internațională contra Homofobiei și Transfobiei.

Directorul brutăriei, Daniel McArthur, a declarat atunci că, în Irlanda de Nord, căsătăria este „încă definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie” și că refuzul brutăriei reprezintă „o atitudine”.

Comisia de Egalitate, un organism de stat, s-a sesizat imediat. McArthur a declarat că a primit o scrisoare de la comisie prin care brutăriei i se cere să plătească daune, deoarece „atitudinea” ar reprezenta o încălcare a legii.

McArthur a afirmat însă că familia sa nu poate fi forțată să facă propagandă pentru o cauză împotriva conștiinței sale: „Am senzația că suntem urmăriți de Comisie pentru credința noastră în ideea că o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat și o femeie”.

„Este ca o luptă între David și Goliat, pentru că, pe de o parte, avem Comsia de Egalitate, care este un organism de stat, plătită din taxele contribuabililor, care are resurse uriașe la dispoziție, în vreme ce noi suntem o mică afacere de familie cu resurse limitate la dispoziție.”

Pentru Comisia de Egalitate, simbolistica scandalului este mai importantă decât cuantumul daunelor. „Suma compensației nu va fi una mare”, a încercat conducerea Comisiei să-l înduplece pe McArthur. „Dacă însă nu va plăti, vom ajunge la proces!”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: