Pronosticul Elenei Udrea: finală Videanu-Falcă la şefia PDL

Pronosticul Elenei Udrea: finală Videanu-Falcă la şefia PDL

Dacă Elena Udrea crede despre Adriean Videanu că "e posibil să candideze" la prima funcţie în PDL, despre Gheorghe Falcă spune că "are sprijin în partid" pentru a intra în aceeaşi cursă.

Chiar dacă Vasile Blaga a lansat avertismentul posibilei sale candidaturi la şefia partidului, Elena Udrea nu îl vede implicat în această cursă în primăvara anului viitor. Invitată aseară la emisiunea "2+1" la postul B1, Udrea a lansat însă o altă variantă: o competiţie în care crede că "e posibil" să se înscrie primvicepreşedintele PDL Adriean Videanu, dar şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă. "N-am auzit ca Emil Boc să-şi fi anunţat vreo intenţie" Ministrul a evitat un pronostic tranşant în legătură cu o candidatură a lui Emil Boc. "Sincer, chiar nu ştiu. N-am auzit să-şi fi anunţat vreo intenţie", a spus Udrea. Cât despre ipoteza lansată recent de Blaga privind propria intrare în bătălia la vârf, aceasta a fost luată mai degrabă ca un avertisment. "A fost un mesaj în sensul în care "dacă începe o bătălie internă acum şi se expune partidul din dorinţa de a accede la conducere, atunci vin eu şi vă liniştesc pe toţi pentru că voi câştiga", a tradus Udrea pseudoanunţul său de candidatură. În plus, după episodul recent de conciliere asumată public de la Ateneul Român, a mai fluturat o dată steagul păcii cu Blaga, descriindu- l drept "un lider puternic în PDL şi respectat pe scena politică". Candidatul Videanu, ipoteză recentă în PDL Pronosticul a fost însă mult mai clar în cazul lui Videanu: "Nici domnul Adriean Videanu nu şi-a anunţat candidatura - sau eu n-am auzit - dar eu cred că e posibil să candideze", a spus Elena Udrea.

Despre candidatura lui Videanu pentru prima funcţie în partid se discută deja, neoficial, în PDL, fără sca acesta să fi făcut însă vreun anunţ explicit. Singurele gesturi concrete au fost apropierea de filiale după retragerea din guvern şi promovarea unui program politico-economic pentru PDL printre parlamentari.

Calculele interne actuale înclină spre o intrare a sa în cursă, cu sprijinul vechilor PD-işti, de partea cealaltă situându-se finul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Falcă, care să aibă inclusiv susţinerea Elenei Udrea. Aşteptată cu interes este însă poziţionarea lui Vasile Blaga. Atributele lui Falcă, listate de Udrea Udrea a trasat, de altfel, în dreptul lui Falcă o listă întreagă de argumente pentru care, spune ministrul dezvoltării, "are sprijin în partid pentru a candida": "Cred că ar avea suficient suport dacă ar candida. E un om vechi în partid, a trecut prin organizaţia de tineret, conduce o filială puternică, are sprijin în partid pentru a candida". Nici Falcă nu a făcut încă niciun anunţ concret, însă, contactat de EVZ acum o săptămână, nu a exclus varianta. În cazul său, Udrea susţine că rămâne la candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte. "Nu prim-vicepreşedinte, nu altceva. Am şi organizaţia de Bucureşti, e greu să le duci pe toate, chiar dacă eşti Superman", a adăugat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News