Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo. Unde se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi
Prognoza meteo. Unde se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi

Prognoza meteo. Unde se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi

Pentru miercuri anunță o vreme marcată de însemnate cantități de precipitații și instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 13 ianuarie, arată că vremea va fi instabilă. În regiunile intracarpatice şi la munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cele sud-estice vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar la viteze mai mici, ziua şi în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi 1 grad Celsius, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -10 grade Celsius. În anumite regiuni dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo semnalează precipitații abundente

În această săptămână, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.

Vor fi importante cantități de precipitații, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

Vremea în București

În Capitală îndeosebi în primele ore ale dimineții şi din nou seara va ninge. Temperatura maximă va fi de -3 grade Celsius, iar cea minimă tot de -3 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde trecător va viscoli ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor situa între -10 si -3 grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra pe Ceahlău.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, miercuri, cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 3 grade Celsius, iar cea minimă de -1 grade Celsius.

Joi, cerul va avea înnorări și va ninge, temporar în vest, centru, nord și la munte. Acolo unde va depune strat nou de zăpadă, iar seara și noaptea, pe suprafețe mici, trecător în sudul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și -2 grade.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.